JOŠ JE DESET DANA DO POČETKA FAŽANA MEDIA FESTA (Fažana, 13. – 22.9.)

tačno.net
Autor/ica 3.9.2019. u 09:06

JOŠ JE DESET DANA DO POČETKA FAŽANA MEDIA FESTA (Fažana, 13. – 22.9.)

ZAGREBAČKO PREDSTAVLJANJE FAŽANA MEDIA FESTA BIT ĆE 06.09. (PETAK) U 13 SATI U KNJIŽNICI I ČITAONICI BOGDANA OGRIZOVIĆA, PRERADOVIĆEVA 5

IZ PROGRAMA FAŽANA MEDIA FESTA:

Putopisne TV reportaže odabrao i s autorima razgovara Đelo Hadžiselimović

Početna četiri dana Fažana Media Festa, 1. Međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala obilježit će večeri putopisnih TV reportaža što ih je odabrao Đelo Hadžiselimović koji će i razgovarati s njihovim autorima. Svake večeri bit će prikazana po jedna epizoda iz putopisnih serijala Stipe Božića, Gorana Milića i Roberta Knjaza koji će biti gosti festivala.

Uvodno će s njima razgovarati Đelo Hadžiselimović, a nakon projekcija autori će razgovarati i s publikom. Četvrta večer bit će posvećena rodonačelniku putopisne reportaže u bivšoj Jugoslaviji, pokojnom Zuki Džumhuru. Bit će prikazana jedna epizoda čuvenih Zukinih Hodoljublja.

Također će biti predstavljeno i novo izdanje knjige Zukinih Izabranih djela te njegove karikature koje je punih 40 godina crtao za beogradsku Politiku. O Zukinim djelima uz Đelu Hadžiselimovića govorit će novinar i književnik Selvedin Avdić te Damir Uzunović i Goran Samardžić iz sarajevske izdavačke kuće Buybook kao i Jelena Zimonjić iz beogradske Fondacije Zuko Džumhur.

Fažana Media Fest ponudit će još niz programa uključujući novinarske radionice, predstavljanje knjiga, izložbe karikatura i fotografija, predstavljanje medija, okrugli stol “Satira i mediji”, večer stand up komedije te bogat glazbeni program čiji će vrhunac biti zaključni koncert Ede Maajke i njegovog benda.

Program Fažana Media Festa možete pronaći ovdje.

 

tačno.net
Autor/ica 3.9.2019. u 09:06