Luksuz u poznim godinama: U Japanu se otvara prvi starački dom za pse

tačno.net
Autor/ica 30.6.2014. u 09:43

Izdvajamo

  • "Mnogi Japanci danas imaju ljubimce, ali, kako stare, postaje im teško brinuti se o njima", objasnila je glasnogovornica kompanije Nanako Oiishi britanskom Telegraphu. Uz to, japanske su vlasti prošle godine donijele zakon kojim se građanima nalaže da se o svojim ljubimcima trebaju brinuti do njihove smr

Povezani članci

Luksuz u poznim godinama: U Japanu se otvara prvi starački dom za pse

Kompanija Aeonpet, koja posjeduje niz specijaliziranih trgovina za životinje, preko 50 veterinarskih bolnica te luksuzni hotel za ljubimce kod aerodroma Narita, otvara prvi starački dom za pse.

JAPANCI su izmislili rješenje koje će pomoći starijim stanovnicima koji imaju jednako tako starije pse.

Kompanija Aeonpet, koja posjeduje niz specijaliziranih trgovina za životinje, preko 50 veterinarskih bolnica te luksuzni hotel za ljubimce kod aerodroma Narita, otvara prvi starački dom za pse. Za početak će moći pružati smještaj 20 pasa.

U ponudi staračkog doma na kojima bi im pozavidjeli mnogi ljudi naći će se veterinar, luksuzna češljaonica, igralište i bazen.

“Mnogi Japanci danas imaju ljubimce, ali, kako stare, postaje im teško brinuti se o njima”, objasnila je glasnogovornica kompanije Nanako Oiishi britanskom Telegraphu. Uz to, japanske su vlasti prošle godine donijele zakon kojim se građanima nalaže da se o svojim ljubimcima trebaju brinuti do njihove smrti.

Cijena staračkog doma ovisit će o pasmini, ali kompanija predviđa da će mjesečni trošak iznositi oko tisuću dolara mjesečno. Vlasnici će moći posjetiti svoje ljubimce koji će uživati u domu u svojim najljepšim godinama.

Index.hr

tačno.net
Autor/ica 30.6.2014. u 09:43