Prva šetnja psa koji je više od deset godina neprestano bio vezan (VIDEO)

tačno.net
Autor/ica 10.8.2015. u 09:48

Prva šetnja psa koji je više od deset godina neprestano bio vezan (VIDEO)

Tri godine, Džared Pajper prolazio je pored dvorišta u kojem je sedeo zavezan pas. Nikada nije odvezivan, nikad se niko nije igrao s njim, niko na njega nije obraćao pažnju.

Imao je otvorene rane na ušima, na koje su sletale muve, a po stomaku je imao misteriozne izrasline.

“Kad god bih ga video, lajao je i režao. Nije delovao ni najmanje mirljubivo. Jednog dana sam seo pored ograde i čekao da prestane s lavežom. Zatim sam počeo damu se obraćam i on je uskoro prišao ogradi”, objašnjava Džared.

Tako je rođeno njihovo drugarstvo. Svakog dana, Džared je donosio ovom psu neku poslasticu i češkao ga proturivši ruku kroz ogradu. Njegovom novom prijatelju je trebalo ime, a Džared je odlučio da ga nazove Rasti Dajmond –Zarđali dijamant.

Jedan dan je njihovo druženje primetila vlasnica psa, kojoj je Džared objasnio da takvim ponašanjem prema životinji krši zakon. Ona mu je rekla nešto što ga je još više iznenadilo: Rasti je bio vezan između deset i petnaest godina i nikada nije upoznao nijednog psa, a jedini čovek s kojim je imao kontakt bila je ona.

Džared je insistirao da odvede psa, a vlasnica mu je to vrlo brzo dopustila. Njihovo prvo odredište bilo je omiljeno mesto svih pasa – šetalište, a Rasti je uživao u svakom trenutku svoje male avanture.

Nakon toga, otišli su veterinaru, koji je uspeo da skine zarđali lanac s Rastija, a Džared je, s obzirom na to da nije imao uslove da ga udomi, pronašao novi dom svom prijatelju.

Danas Rasti živi s jednom porodicom koja ima veliko dvorište i još nekoliko pasa, a dani mu prolaze u zajedničkoj igri i uživanju.

Džared je snimio kako je teklo njegovo oslobađanje Rastija, a zatim objavio snimak na sajtu Vimeo. Pogledajte kako je to izgledalo.

nationalgeographic.rs

tačno.net
Autor/ica 10.8.2015. u 09:48