Konkurs devetog Demofesta se zatvara 15. aprila

tačno.net
Autor/ica 8.4.2016. u 11:25

Konkurs devetog Demofesta se zatvara 15. aprila

Konkurs za prijavu takmičarskih demo sastava za deveto izdanje Demofesta otvoren je još sedam dana, a po već ustaljenom i nepisanom pravilu, najveći broj prijava za banjalučki festival očekuje se upravo u ovom periodu.

Konkurs za nastup na tvrđavi Kastel se zatvara 15. aprila, a organizatori još jednom pozivaju sve demo bendove sa ex-Yu prostora da na vrijeme pošalju svoje kompozicije uz ostali potreban materijal.

“Iznova se radujemo svakoj novoj prijavi, jer je to odličan pokazatelj da je regionalna demo scena konstantno aktivna i zaista smo srećni kada vidimo koliko novih imena se pojavljuje iz dana u dan. Ponosni smo što je Demofest nadaleko prepoznat kao najrelevantniji festival demo bendova, a tome u prilog ide i činjenica da smo ove godine dobili prijave bendova iz Slovačke, Bugarske, Italije i Austrije, što je bilo potpuno neočekivano”, kaže Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Ona je podsjetila i na nagrade Demofesta, koje će biti uručene grupama za koje stručni žiri festivala procijeni da predstavljaju nove nade muzičke scene regiona.

“Ove godine će prvoplasirani biti nagrađeni snimanjem i produkcijom albuma u iznosu do 5.000 evra, dok će drugo i treće mjesto dobiti 2.000, odnosno 1.000 evra koje će im pomoći da nabave novu binsku opremu”, dodaje Raković.

Zainteresovani bendovi se na konkurs za Demofest mogu prijaviti putem zvaničnog sajta festivala www.demofest.org, gdje se nalazi elektronska prijava. Sve dokumente je potrebno detaljno ispuniti, te ih zajedno sa dvije autorske pjesme, fotografijom benda i tekstovima poslati na adresu konkurs@demofest.org.

Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od izdavačkih kuća koje su registrovane na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri.

Prošlogodišnji pobjednik Demofesta je grupa Nord iz Rijeke, koja je nedavno objavila video-singl za numeru “Shadows”. Nord se trenutno nalazi u studiju gdje radi na debitantskom albumu, koji će upravo na Demofestu biti zvanično promovisan, a publika će energične Riječane moći čuti i vidjeti posljednje festivalske večeri.

Demofest-09-Prijavi-se-1024x768-saopstenje

tačno.net
Autor/ica 8.4.2016. u 11:25