JOŠ MALO O RADI

 Darko Vidović
Autor/ica 11.11.2018. u 18:16

JOŠ MALO O RADI

Svaku povijesnu istinu, naučili smo i znamo, treba tražiti u zapisima i vjerodostojnim dokumentima – što je u ovom slučaju rušenja spomenika Radi Končaru u Splitu ni manje ni više do – Ustav Republike Hrvatske

Svaku povijesnu istinu, naučili smo i znamo, treba tražiti u zapisima i vjerodostojnim dokumentima – što je u ovom slučaju rušenja spomenika Radi Končaru u Splitu ni manje ni više do – Ustav Republike Hrvatske.

Dakle, u Ustavu Republike Hrvatske stoji, piše masnim slovima ovjerenim časnim žigom, da je Hrvatska nastala na antifašističkim vrijednostima izvojevanim u težnji za slobodom i civilizacijskim vrijednostima, te pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu na čijoj je pobjedničkoj strani sudjelovao i hrvatski narod.

Tako Sabor poziva “… državna tijela da zakonskim sredstvima i djelatnošću čuvaju i unapređuju antifašističke stečevine, vrijednosti i opredjeljenja hrvatskog društva i Republike Hrvatske te rade na očuvanju dostojanstva i skrbi nad sudionicima antifašističke borbe na očuvanju antifašističke spomeničke baštine kao općeg kulturnog dobra…”

Te antifašističke vrijednosti su, da podsjetimo časna masna slova hrvatskog Ustava i časni saborski žig, izvojevavali Titovi partizani i proleteri tukući se u teškim neprijateljskim ofanzivama protiv vojske nacističke Njemačke, zloglasnog SS-a i njihovih saveznika ustaša, četnika i belogardejaca.

Dakle, to što hodate slobodno po ovoj zemlji – a to je tek posebna tema! – možete danas zahvaliti neustrašivim proleterima, i u ovom slučaju važno, dalmatinskim partizanima, velikanima i herojima toga doba koji – eno vam ih pod spomenicima – i danas leže ne Neretvi i Sutjesci.

To, opet, što su se fašisti devedesetih u jednoj potpuno luđačkoj društvenoj konstelaciji ponovo probudili, pa kroz političku moć u rukama luđaka u bratoubilačkom ratu pobili uglavnom djecu, žene i starce! – da, to je bio novi početak svih naših nevolja koje nas, evo, neminovno već skoro tri decenije vraćaju u devedesete i četrdesete – pa uzročno-posljedično stvaraju društva zasnovana na lažima, defektima, povijesnom revizionizmu, te lažnom domoljublju sve pod adresom i zastavama kojim truju mlade naraštaje, a istovremeno na svim poljima rade na devastaciji društva i javnog dobra – sve, naravno, u ime domoljublja i naroda.

Pozivate se na antifašizam?!, po Ustavu i zakonu?! – pa što onda čekate, državotvorci! – zatvarajte i sudite svoje fašiste i vandale, ustaše i četnike – po Ustavu i zakonu. Štitite civilizacijske vrijednosti – da, po Ustavu i zakonu.

Čuvajte Radu Končara, antifašistu, partizana i, da, Srbina! Čuvajte antifašizam! I nemojte buditi proletere i partizane, dovoljno su napravili, pustite te heroje na miru – jer, znate već kako to završi!

Forum.tm

 Darko Vidović
Autor/ica 11.11.2018. u 18:16