ZA GOSPOĐE NEMA ODMORA

tačno.net
Autor/ica 28.7.2018. u 09:30

ZA GOSPOĐE NEMA ODMORA

Plesni Teatar Gospođe  i ovo leto provode radno učestvujući u novim produkcijama i festivalima.

Osnovan 2013. godine na inicijativu koreografa Aleksandra Ilića sastavljen je od devet dama različitih godina, društvenog statusa i radnog iskustva, povezane istim željama, životnom energijom i svešću da godine nisu i ne smeju biti prepreka za ispoljavanje kreativnosti, dokazale su svoje talente u harizmatičnoj predstavi Gospođe koja je preko 30 puta izvedena u Beogradu, Zemunu, Šidu, Velikoj Plani… Kazneno popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, Zavodu za mentalno zdravlje Laza Lazarević, Domu penzionera, Domu za zbrinjavanje osoba sa specijalnim potrebama Male pčelice u Kragujevcu…

Ovih dana novi zadatci su pred njima: Teodora Sujić Primus inter pares u okviru Letnjeg Festivala Velenje u Velenju (Slovenija) zajedno s igračima IUI Transition Dance kompanije nastupiće 28. jula na sceni Doma kulture Velenje u predstavi Mara Sad.

Mara Sad

To je četvrto izvođenje ove plesne produkcije u kojem Teodora Sujić tumači naslovnu ulogu. Predstava je premijerno izvedena u Studentskom kulturnom centru u koreografiji Nikole Pavlovića 26. aprila ove godine.

Nada Ćulibrk, Vesna Stipišić, Lana Vučković, Mira Ivančević i Radojka Mentović već nedeljama učestvuje u radu zajedno sa solistima i horom opere na premijeri opere Don Đovani, koja će biti izvedena 28. i 29. jula u Komabank dvorani pod dirigentskim vođstvom maestra Gregori Bukaltera, dirigenta iz Metropoliten opere iz Njujorka.

gospode

Režiju za operu potpisuje Aleksandar Nikolić, koreografiju Aleksandar Ilić, scenografiju Tanja Žiropađa, kostim Katarina Nikolić.

Plesni teatar Gospođe nastavlja svoju misiju dokazujući da život i u zlatnom dobu pruža nove izazove, uzbuđenja, donosi radosti ispunjenog života.

Za uspešno ostvarenu humanu poruku Plesni teatar Gospođe bio je nominovan 2015. godine za  Nagradu grada Beograda.

Produkcija Don Đovanija je plod saradnje Kombank dvorane i američke asocijacije Džipak (GIPAC) iz Bostona i okupila je umetnike iz Srbije, Kine i SAD.

Glavne uloge tumače Vladimir Andrić, Dragoljub Bajić, Vanže Žang, Jamina Trumbetaš Petrović, Minjung Hao, Žang Žang, Ju Ksen Či  i drugi.

tačno.net
Autor/ica 28.7.2018. u 09:30