ŽURNO ZAŠTITITI GRAĐANE SARAJEVA!

tačno.net
Autor/ica 9.3.2015. u 11:54

ŽURNO ZAŠTITITI GRAĐANE SARAJEVA!

Piše: Gradimir Gojer

Sigurnosna situacija u Kantonu i Gradu Sarajevu je takva da građani najstrožijim centrom Sarajeva ne mogu prolaziti bez pancira i drugih sredstava zaštite!?!?

Kada pobješnjele ulične bande, skupine mladih ljudi u alkoholiziranom i drogiranom stanju i ne liče ninašta drugo zauzmu busije diljem Ferhadije za svoje obračune onda građanima preostaje samo bjeg i zaključavanje iza blindiranih dvostrukih ili trostrukih vrata u svojim stanovima!

Posljednji događaj, onaj u Ferhadiji, kao i tvrdnje u vezi sa sutkinjom Miletić, javno iznesene, pa onda svjedočenje Kemala Čauševića pa izjave suca Adamovića samo govore da je Sarajevo najnesigurniji grad u regiji, a da naivne „sedativne“ izjave iz MUP-a Kantona Sarajevo treba jednostavno ostaviti onima koji ih daju da uživaju u lijepim rečenicama o navodnoj našoj sigurnosti??!

Poražavajuće je da MUP Kantona Sarajevo nema niti prave podatke o posljednim dešavanjima u Ferhadiji??!!

Teror jalijaša, teror onih koji ni u čemu ne prepoznaju mjeru niti imaju ikakvu svetinju u životu mora biti žurno zaustavljen. Pozivam vodstvo MUP-a KS da odmah izvrši detekciju događanja u Ferhadiji, a apeliram na stranke pobjednice na posljednjim izborima da što brže konstituiraju vlast i postave vrhunske profesionalce u MUP-u KS, i MUP-u FBiH, jer je sigurnosna situacija u Sarajevu katastrofalna!

Kao dopredsjedatelj Gradskog vijeća, jutros sam pokrenuo inicjativu za žurnu sjednicu (zajedničku!) Općinskog vijeća Stari grad i Gradskog vijeća Grada Sarajeva sa jednom jedinom temom sigurnosna situacija u Gradu Sarajevu!

tačno.net
Autor/ica 9.3.2015. u 11:54