U Visokom uhapšena još jedna osoba zbog prodaje radnih mjesta!

tačno.net
Autor/ica 28.8.2016. u 10:36

U Visokom uhapšena još jedna osoba zbog prodaje radnih mjesta!

U sklopu akcije “Bosna” po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije jučer iza ponoći na području Visokog uhapsili su još jednu osobu koja je zajedno sa prethodno uhapšenim počinila krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela, primanja dara ili drugih oblika koristi i primanja nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, potvrđeno je za Avaz.ba iz Tužilaštva KS.

Kako saznaje “Dnevni avaz”, u Visokom je uhapšen Senad Trako, zastupnik BPS-a Sefer Halilović, u skupštini Zeničko-dobojskog kantona. Također, kako smo saznali Senad je otac od Nedžada Trake koji je uhapšen jučer.

Ova petorka sumnjiči se da su organizirali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Podsjetimo, jučer je uhapšen izvršni direktor “Elektroprivrede BiH” za distribuciju Esed Džananović, zatim Safet Bibić, Nedžat Trako i Ramiz Karavdić.

U sklopu ove akcije jučer je obavljen pretres i u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine.

Vijesti.ba

tačno.net
Autor/ica 28.8.2016. u 10:36