POČETAK JESENI UZ ART FILM – „LIKE SOMEONE IN LOVE” i „ESSAHA” U KRITERIONU

tačno.net
Autor/ica 30.9.2013. u 10:34

POČETAK JESENI UZ ART FILM – „LIKE SOMEONE IN LOVE” i „ESSAHA” U KRITERIONU

Sarajevo, 30. septembar 2013. godine – nakon završenog Sundance film festivala koji se održavao protekle sedmice, art kino Kriterion nastavlja sa redovnim filmskim programom. U duhu mjeseca japanske kulture u BiH, u ponedjeljak 30. septembra sa početkom u 20.20h održat će se premijera filma „Like Someone In Love”. Svim ljubiteljima japanske umjetnosti, redatelj Abbas Kiarostami predstavio je uspješnu dramu koja je je dospjela i u Cannes.

Film će se prikazivati od 30.09. do 06.10. u redovnim terminima od 20.20h. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina po cijeni od 5 KM ili 4 KM za studente i penzionere.

“Like Someone In Love” prikazat će priču jednog starijeg čovjeka i mlade žene koji se sreću u Tokiju. Ona ne zna ništa o njemu, a on misli da je poznaje. On je poziva u svoj dom, a ona mu nudi svoje tijelo. Međutim mreža koja se isplete između njih za 24 sata nema nikakve veze sa okolnostima njihovog susreta…

Trailer filma: http://www.youtube.com/watch?v=CBIDYcFOg3A

U saradnji sa alžirskim režiserom  Dahmane Ouzidom, 3. oktobra će se održati specijalna projekcija filma „Essaha”. Riječ je o mjuziklu i komediji koja na interesantan način prikazuje položaj mladih ljudi u Alžiru i njihov utjecaj na sredinu u kojoj odrastaju.

Projekcija će se održati 3. oktobra u 18.00h. Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Trailer filma: https://www.youtube.com/watch?v=YURj4nC2WGY

tačno.net
Autor/ica 30.9.2013. u 10:34