Otvoreno pismo načelniku Vogošće: Ne možete ih ubiti koliko ih možemo i hoćemo spasiti!

tačno.net
Autor/ica 25.2.2015. u 12:08

Otvoreno pismo načelniku Vogošće: Ne možete ih ubiti koliko ih možemo i hoćemo spasiti!

Udruženje ‘Av-Mau’ je zgroženo i ogorčeno postupcima općine Vogošća, načelnikom općine Emirom Smajićem kao i svim bližim i daljim saradnicima novog sarajevskog vođe kanicida!

ss

Emir Smajić, načelnik Vogošće

Načelniče u nadi da će neko od Vaših saradnika, a možda i Vi sami pročitati ovaj moj tekst  želim da Vam kažem da Zakon važi i za Vašu SDA i za Vas, niste svemogući i nikada nećete biti  i da i za Vas svaki državni Zakon vrijedi pa i ovaj koji kršite javno i za koji ćete odgovarati kad tad.

Vi ste bili primjer opštine u koju je moje Udruženje redovno dolazilo i sistematski radilo na kastraciji napuštenih pasa a sve u cilju da se smanji popolulacija istih. Mnogo je udomljenih pasa sa Vaše općine i uživaju daleko od krvave Vogošće, od Norveške (Endy. ul.22.juna) do Ibize (Blackie-Sara iz Branilaca Vijenca)… Nikada ništa od Vas nije traženo, 1 l goriva nismo dobili za svoje dolaske po pse i vraćanja na njihovu inicijalnu lokaciju kako Zakon kaže da se metoda uhvati-steriliši-pusti radi. Ako niste znali, dozvolite da Vas naučim da je to jedini metod koji će dugoročno riješiti problem, ubijanje nikad ni u jedno državi na planeti nije riješilo problem.

Nikada nismo očekivali pohvalu iako smo uradili itekako veliki društveno korisni potez i 90% popukacije u Vogošći sterilizoavali ali očekujemo da ne ubijete sve te silne sterilizovane pse i da pljujete po našem višegodišnjem radu…

Nijedan nalog u ovoj državi neće istrijebiti pse, pa ni Vaš. Ne možete ih ubiti koliko ih možemo i hoćemo spasiti! Doveli ste najveće ubice pasa u općinu Vogosca da se iživljavaju na psima, koriste puhaljke u podne i plaše dječicu koja idu mirno u školu… zamislite da upuhaju djete injekcijom a ne psa…kakav skandal… Da Vas naučim i ovo: puhaljka se može samo koristiti od strane obučenog i certificiranog  lica a koji povrh svega mora biti veterinar… i da se puhaljka tretira kao vatreno oružije u naseljenim mjestima.. E sada dokaze – snimaka i slika imamo na stotine o direktnom kršenju Zakona i mislim da je vrijeme da se Vaše oružije iskoristi protiv Vas. Trebali ste biti mudriji i jednostavno poštovati Zakon.

I vi ste samo čovijek koji će nestati sa ove zemlje, ja Vam ne bi bila u koži jer kletve su čudo.. a mnogi su zaplakali, od majki čije su bebe odnijeli i ubili do hranitelja koji su hranili ljubavlju sve ubijene vogošćanske pse…

Turalić Amela

tačno.net
Autor/ica 25.2.2015. u 12:08