Dubioza kolektiv rasplesala Sarajevo: Održali mini koncert u centru grada

tačno.net
Autor/ica 3.4.2014. u 13:23

Dubioza kolektiv rasplesala Sarajevo: Održali mini koncert u centru grada

Popularni bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv odlučio je počastiti Sarajlije mini koncertom u Fehadiji. Napravili su, kao i uvijek, pravi dernek, rasplesavši i uljepšavši dan nekoliko stotina prolaznika.

“Brijuni”, “Kokuz”, “Tranzicija”, “Prvi maj” su samo neke od pjesama koje je sarajevski bend pjevao zajedno s građanima na mini koncertu u centru grada.

Dubiozi kolektiv se pridružio i poznati ulični plesač Suvad Veletanlić.

Nastupu su se pridružili demonstranti koji su se u 12.00 sati okupili na trotoaru preko puta zgrade Predsjedništva BiH.

Član benda Brano Jakubović je kazao da su nastupi ovog tipa način na koji bend pruža podršku plenumima i demonstrantima da istraju u svojim ciljevima.

“Dva mjeseca je prošlo i političari za koji dan trebaju da se izjasne o zahtjevima, vidjet ćemo koliko su uradili. Ukidanjem prava na korištenje prostora u Domu mladih najavili su koliko ih sve to zanima”, istaknuo je Jakubović.

Prema njegovom mišljenju JMBG protesti su bili prvi udar, 7. februara drugi.

“U jednom trenutku će svi milioni doći na naplatu i kada ne bude plaće za policiju, doktore… desit će se sljedeći udar i na ulice će izaći i bijeli i plavi mantili “, kazao je.

Članovi benda pozvali su građane da se pridruže današnjem Plenumu na platou Skenderije u 17:30 sati.

Podsjetimo, bend Dubioza kolektiv aktivno pruža podršku demonstrantima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru …, a istakli su kako za vrijeme protesta neće održavati komercijalne koncerte u bh. gradovima.

Protesti preko puta Predsjedništva traju i dalje, a skup osigurava nekoliko policijaca. Plenum građana i građanki Sarajeva planiran je u 17.30 sati.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 3.4.2014. u 13:23