Civilna zaštita KS: Noć u Sarajevu protekla mirno, rijeke su u svojim koritima

tačno.net
Autor/ica 6.11.2021. u 09:23

Civilna zaštita KS: Noć u Sarajevu protekla mirno, rijeke su u svojim koritima

foto: Dron.ba

Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

Ovu informaciju potvrdili su nam iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo rekavši da su sve rijeke na području KS u svojim koritima.

“Što se tiče proteklog dana, gledano po općinama, služba Civilne zaštite imala je veliki broj intervencija. Na području općine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano”, kažu iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Što se tiče ostalih općina, poplave su zabilježene i na području općšine Novi Grad, gdje je voda također prodrijela u veliki broj objekata.

“Nemamo tačan podatak o broju poplavljenih objekata na području ove općine, ali radi se o većem broju stambenih i poslovnih objekata, među kojima su kompanije Messer i Robot. Također, na području ove općine izvršeno je 80 evakuacija”, dodaju iz Civilne zaštite KS.

Naglasili su da je poplava bilo i na području Općine Trnovo, gdje je zabilježeno 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 6.11.2021. u 09:23