Saopćenje IGK povodom ofanzive udružene antibosanske koalicije u Sjevernoj Americi

tačno.net
Autor/ica 7.12.2017. u 09:40

Saopćenje IGK povodom ofanzive udružene antibosanske koalicije u Sjevernoj Americi

U Sarajevu je danas osnovana Sindikalna organizacija Tužilaštva Kantona Sarajevo u okviru Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu, pri čemu je našem sindikatu pristupilo 60 uposlenika Tužilaštva KS.

U Sindikatu ističu da im je drago što sve više državnih službenika i namještenika prepoznaje njihov rad u zaštiti radničkih prava.

“Zadovoljan sam da je naš rad prepoznat i od uposlenika u Tužilaštvu KS. Oni su prepoznali naše zalaganje kako bi se popravio status i položaj državnih službenika i namještenika u našem kantonu”, kazao je nakon sastanka predsjednik Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu Elvis Zornić.

Dodao je da sa osnivanjem Sindikalne organizacije Tužilaštva KS Sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu dobija još veću snagu i važnost.

Član Upravnog odbora Sindikata Armin Hrelja istakao je da je Sindikat u pregovorima sa još nekoliko institicija iz grane kantonalnih državnih službenika i namještenika po pitanju osnivanja sindikalnih organizacija i prijema u naše članstvo.

“Na našu radost sada možemo reći da smo nakon dvije godine mukotrpnog rada i zalaganja postali prepoznatljivi po cilju da naša prava izjednačimo sa pravima državnih službenika i namještenika na federalnom i opštinskom nivou”, kazao je Hrelja.

„Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu se i do sada odvajao od drugih kroz svoj rad i djelovanje, a posebno kroz jaku pravnu zaštitu svojih članova i iskrenim zalaganjem da pred zakonom budu svi isti“, dodao je Hrelja.

Na sastanku su članovi Sindikalne organizacije Tužilaštva KS upoznati sa ciljevima i programom rada Sindikata, nakon čega su dali punu podršku za ostvarenje planiranih ciljeva.

Naš sindikat obuhvata i sindikalne organizacije Općinskog suda u Sarajevu, Kantonalnog suda u Sarajevu, Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika Sarajevo ima najviše sindikalnih članova u ovoj grani u KS i reprezentativni je sindikat za ovu granu u KS.

 

 

 

 

tačno.net
Autor/ica 7.12.2017. u 09:40