Suljagić: Iznijet ću dokaze da Vlada RS provodi okupatorsku politiku prema nesrbima

tačno.net
Autor/ica 16.7.2013. u 10:42

Suljagić: Iznijet ću dokaze da Vlada RS provodi okupatorsku politiku prema nesrbima

Istinski se veselim krivičnoj prijavi i mogućnosti da Vlada RS i dokaže na sudu sve te svoje tvrdnje. A ja ću dokazati svaku riječ koju sam izgovorio i iznijeću dokaze o tome da Vlada RS provodi okupatorsku politiku prema nesrbima koji žive u entitetu RS – kazao je u izjavi Agenciji Fena koordinator Koalicije “1. mart“ Emir Suljagić, komentirajući izjavu premijerke RS-a Željke Cvijanović da je Vlada RS-a protiv njega pripremila krivičnu prijavu.

“Koristim se prilikom da joj se zahvalim zbog toga i da joj kažem da ćemo se vidjeti na izborima”, poručio je Suljagić.

On je ustvrdio kako će dokazati “da Vlada RS provodi okupatorsku politiku prema nesrbima, od obrazovne politike i činjenice da javne ustanove, osnovne škole imaju krsne slave, primoravaju nesrpsku djece da učestvuju u obilježavanju tih krsnih slava, pa do onoga što se dogodilo u Kravici odnosno Bijeloj kući u Potočarima”.

“Premijerka Cvijanović i ja znamo da od te krivične prijave neće biti ništa. Ali premijerka Cijanović ima problem jer ja nisam jedan od onih koji njoj organiziraju iftare u vrijeme kad njena policija hapsi preživjele po Srebrenici”, kazao je Suljagić.

Dodaje dalje kako se Vlada RS-a na teritoriji polovine države BiH “ponaša kao okupatorska vlast”.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vlada RS-a pripremila krivičnu prijavu protiv koordinatora Koalicije “1. mart“ Emira Suljagića.

Ona je rekla da je “analizirano sve što je Suljagić govorio, te da u tim izjavama ima puno više od onoga što se naziva neprimjereni riječnik”.

tačno.net
Autor/ica 16.7.2013. u 10:42