Sugovornik iz vrha

Petar Fehir
Autor/ica 15.3.2017. u 12:53

Izdvajamo

  • Svojedobno su „sugovornici iz vrha“ prognozirali sigurnu pobjedu Hillary Grabar Clinton, no odlomilo se na stranu sigurnih izvora iz drugog tabora.

Povezani članci

Sugovornik iz vrha

foto: prinksblog.wordpress.com.

Kao i kod novih vrsta kukuruza i moblinih telefona tehnologija održavanja na vlasti se razvija. Tako da vlast na koncu postaje svrha sama sebi, a „sigurni izvori“ vjerodostojna informacija. Koju, naravno, nije potrebno provjeravati. Jer ju pokriva drugi „sigurni izvor“. A ta „logika“ je opet dušu dala za proizvodnju mladih mozgova bez kritičkog načina razmišljanja. Koja se ne odigrava spontano, već je dio smišljene taktike. Umjesto ulaganja u obrazovanje (reforma?), kulture, neovisnih medija i opće depolitizacije, provodi se pocrkvljavanje i uniformiranje širokih narodnih masa.

Naš sugovornik iz vrha stranke potvrdio je da ni Mikulić ni Brkić neće biti kandidati na predstojećim lokalnim izborima, kažu jedne novine, prenoseći vijest iz drugih novina. Prema istom „izvoru“ stranka će kandidirati Prgometa za nosioca liste.

„Sugovornik iz vrha SDP je, do jučer, tvrdio kako će oni svakako ići sa svojim kandidatom, dok je drugi „sugovornik iz vrha“ to oštro demantirao.

Svojedobno su „sugovornici iz vrha“ prognozirali sigurnu pobjedu Hillary Grabar Clinton, no odlomilo se na stranu sigurnih izvora iz drugog tabora.

U Beogradu je, prema „sigurnim izvorima“, Nikolić trebao biti kandidat Rusije na predsjedničkim izborima, dok je „naš“ sugovornik iz vrha stranke tvrdio suprotno.

Slijedom „sigurnih izvora“, bliskih krugovima vlasti u Banja Luci, samo je pitanje dana kada će biti donijeta odluka o referndumu za odcijepljenje, dok kancelarija glasnogovornika visokog predstavnika to negira.

Takvih primjera koliko hoćeš.

Ta depersonalizacija izvora ima cilj mutiti vodu i tvornica je za izgradnju spinova, probnih balona i rasprišivača magle. Pa su, na kraju igre, sve „tri“ osobe iz Golužine detekcije „sugovornik iz vrha stranke“.

Kao i kod novih vrsta kukuruza i moblinih telefona tehnologija održavanja na vlasti se razvija. Tako da vlast na koncu postaje svrha sama sebi, a „sigurni izvori“ vjerodostojna informacija. Koju, naravno, nije potrebno provjeravati. Jer ju pokriva drugi „sigurni izvor“.

A ta „logika“ je opet dušu dala za proizvodnju mladih mozgova bez kritičkog načina razmišljanja. Koja se ne odigrava spontano, već je dio smišljene taktike. Umjesto ulaganja u obrazovanje (reforma?), kulture, neovisnih medija i opće depolitizacije, provodi se pocrkvljavanje i uniformiranje širokih narodnih masa.

 „Kamenčić u cipeli“, još poznat i kao skrupul, sasvim je izbačen s menija.

„Sigurni izvori“ me neodoljivo bace u one dane poezije i mira kada smo kao derani visili po otvorenim plesnjacima.

  • Vidiš onu malu, skrenuo bi nam pažnju jedan drugar. E, znaš šta ta radi!?
  • Ne, a jesi bio s njom?
  • Nisam ja, al’ pričo mi kolega.

Petar Fehir
Autor/ica 15.3.2017. u 12:53