Ršum, tugo moja

Nenad Bunjac
Autor/ica 12.10.2021. u 08:54

Ršum, tugo moja

Foto: RTL

Prije nego li opet dignu ruku na nevin narod, treba im presuditi.

Teško mi je uopće pisati, o tugo moja, o temi iživljavanja hrvatske policije nad migrantima s Bliskog istoka. I nije ovo prvi put, nevladine organizacije pisale su opetovano obimne izvještaje Europskom vijeću o fizičkom i seksualnom zlostavljanju nad migrantima. Pa Bože dragi, pucali su u njih iz helikoptera članovi specijalnih jedinica u nedostatku veprova, gurali u bodljikavu žicu i pljačkali sve vrijedno što su siromasi ponijeli za bolju budućnost.

O svim tim incidentima postoje vjerodostojne informacije koje je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović mahnito krio ili relativizirao.

Živi ršum, braćo i sestre.

Tek svaki pedeseti migrant dobije azil u Hrvatskoj, svaki stoti pristojan posao. Snimak batinanja bespomoćnih migranata tek je samo vizualni prizor vrha sante leda, situacija na terenu je puno gora. Nedavno sam pričao s pripadnikom interventne granične policije, grozne štorije, na rubu pameti. Svi migranti se tretiraju kao potencijalni islamski teroristi, grubo ih vraćaju uz pogrde „Bosna je vaša zemlja, tamo se molite Allahu”.

Ponekad zaželim  da te neljude sustigne ista sudbina.

KAD SE MOLI CRNI BOG

U Hrvatsku se doselilo 55,7% stranaca u tranzitu, ali u Bosni čine čak 31,3 % ukupnog stanovništva. No, svi ti ljudi došli su trbuhom za kruhom, jebe im se za vjerske sukobe. Umjesto da Hrvatska širom otvori  vrata potencijalnoj radnoj snazi i uvozu mlade reproduktivne energije nakon što je 94% optimalnog radnog stanovništva uteklo iz ove Nedođije glavom bez obzira, mi ne želimo da nam potomci budu smeđe boje i eventualno govore arapskim jezikom.

Ne daj Bože. Budale i to notorne.

Sve velike civilizacije dosegle su svoj vrhunac uplivom stranih rasa ili umova. Evolucijska sinergija, jbga, ne da mi se trenutno objašnjavati od Kulina bana naovamo, ali riječ je o crvenom tepihu i ključu za velike ljudske domete. Taj stravičan nedostatak humanizma i razvojne vizije društva, na žalost, tipičan je za hrvatski Zeitgeist.

Tako to biva kad arijevska bijela rasa moli crnog boga.

Moralni mješanci im kroje pravdu.

NEMA TOG ZAKONA

Iako hrvatski Ustav sadrži izrazito socijalno osjetljivu preambulu, ponašamo se, posebno policija i pravosuđe kao najzloglasniji represivni aparat tipa STASI i slično. Nagla istraga trojice „odmetnutih članova interventne policije” – od čega odmetnutih? – od britke istrage dospjela je u li la fazu „ukoliko im se ustanovi krivnja”?! Pa jbte, samo izbrojite masnice na leđima nedužnih, imat ćete 200 dokaza.

Znam da je ova tema nepopularna, ali ukoliko se prešuti, pitanje dana je kad će represivni sustav početi tretirati domicilno stanovništvo kao strani i opasni element. Nema tog zakona koji će ih spriječiti, oni ih pišu.

Stoga, prije nego li opet dignu ruku na nevin narod, treba im presuditi.

Jedina moguća pravica.

Nenad Bunjac
Autor/ica 12.10.2021. u 08:54