KOSOR POZVALA NA POVRATAK POLITICI FRANJE TUĐMANA KOJEG JE SMRT SPASILA HAŠKOG SUDA

Autor/ica 17.9.2011. u 20:32

KOSOR POZVALA NA POVRATAK POLITICI FRANJE TUĐMANA   KOJEG JE SMRT SPASILA HAŠKOG SUDA

Hvala vam što ste u teškim vremenima davali potporu vodstvu i meni, kao predsjednici stranke koju je stvorio doktor Franjo Tuđman. Na ovom saboru pokažimo snagu, i pokažimo što je zajedništvo, i pokažimo put kojim ćemo ići, a to je pobjeda na parlamentarnim izborima 2011′, pokušala je Kosor ohrabriti okupljene na početku govora.

Lucija Bušić ČOVJE

Upravo su zajedništvo i snaga bili moto cijelog njenog obraćanja izaslanicima na stranačkom skupu, što je bilo i očekivano nakon niza napisa u novinama o crnim stranačkim fondovima te frakcijama koje se navodno javljaju u HDZ-u. ‘HDZ je oduvijek bio puno više od naših pojedinačnih sudbina i to ne mogu shvatiti oni koji nas mrze. Ovih dana nas blate kao što su to 90-ih radili Franji Tuđmanu. Misle da će nas skršiti. E, neće! Neće jer ne razumiju što je zajedništvo, ljubav i odanost’, nastavila je Kosor.

Pokušala je Kosor pojasniti otkuda ta mržnja prema HDZ-u. ‘Neki mrze HDZ od trenutka kada im je na čelu s Tuđmanom srušio komunizam i Jugoslaviju. Rado bi uništili HDZ jer ne mogu podnijeti što nismo dali da se zaborave naši heroji, zato na poseban način pozdravljam branitelje, njihovu djecu, udovice poginulih. Mnogi bi uništili HDZ jer se više ne ide u Beograd po instrukcije, rado bi neki uništili HDZ jer smo uveli Hrvatsku u NATO i EU. Rado bi uništili HDZ jer smo se usudili reći da nitko nije iznad zakona i jer smo se usudili procesuirati sve zločine, pa i komunističke. Trudit ćemo se da borba protiv korupcije dođe do svih stranaka. Naša stranka platila je najveću cijenu, ali nećemo posustati dok ta borba ne dođe i do vrata SDP-a, HNS-a, IDS-a, i dok ne vidimo što su oni proteklih godina radili i što je iz onih priča koje kruže gradom i Hrvatskom istina i što nije’, rekla je Kosor na sveopće oduševljenje izaslanika, koji su je nekoliko puta usred govora prekidali pljeskom i izvikivanjem ‘Jadranka! Jadranka!’.

 

Iako se ime Ive Sanadera nije spominjalo, Kosor se indirektno dotakla procedure izbora predsjednika stranke i stranačkog vodstva, zbog koje je HDZ bio žestoko kritiziran na posljednjem saboru 2009. Naime, stranačkom je članstvu obećala izmjene Statuta. ‘Kako je ovaj dan dan podnošenja izvješća pred svima vama, želim vam otvoreno reći da unutar naše stranke katkada u prošlosti nije bilo čvrste demokratske prakse i danas predlažemda se reformira naš statut i da se uvedu neka pravila po mjeri članova. Da svatko od članova ima pravo u potpunoj demokratskoj proceduri birati. Želim da sve stranačke odluke budu uvijek plod unutarstranačke procedure, a nikada diktat s ovoga ili onoga vrha, znam da ćete me u tome podržati. Želim jak HDZ koji će uvijek i u svakoj prilici biti spreman samo slušati glas svoga naroda’, rekla je Kosor.

Autor/ica 17.9.2011. u 20:32