Zaobilaznica oko Kotora

Autor/ica 16.3.2011. u 15:25

Zaobilaznica oko Kotora

Projekat zaobilaznice oko Kotora, kapitalni infrastrukturni objekat, bio je predmet sastanka u Opštini ovih dana.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnica Kotora Marija Ćatović, ministar saobraćaja Andrija Lompar, direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović i direktorica Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Kotor Ružica Ivanović sa saradnicima.

Bez obzira na osporavanje zbog sporne trase zaobilaznice i njenog vizuelnog uticaja na kulturno nasljeđe Kotora od strane Regionalnog zavoda, ona će se raditi u interesu grada na čijoj jedinoj saobraćajnici je sve veći i češći kolaps.

Sredstva su namjenski opredijeljena od strane Evropske investicione banke što obavezuje, kazala je za Skala radio gradonačelnica Kotora Marija Ćatović.

“Na ovaj posao koji je prijeko potreban Kotoru ne može se više čekati i stoga će Opština pozvati predstavnike UNESCO-a da kažu na koji način će se zaobilaznica odraditi. Sa ovim su se složili ministar saobraćaj i direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore”, kazala je Ćatovićeva.
Zaobilaznica, odnosno njena trasa mora da bude urađena tako da ne poremeti još netaknute prostore koji su dio vrijednosti zbog kojih se Kotor nalazi na listi Svetjeske kulturne baštine”, kazala je Ivanovićeva za Skala radio.

Tagovi:
Autor/ica 16.3.2011. u 15:25