Pustite naše heroje da počivaju u miru jer oni su to zaslužili

tačno.net
Autor/ica 19.9.2017. u 11:09

Pustite naše heroje da počivaju u miru jer oni su to zaslužili

Gospodo političari, pustite naše heroje da počivaju u miru jer oni su to zaslužili, a Vi ako želite pomoći boračkoj populaciji, nemojte to raditi dirajući u svetinje, nego pomozite u donošenju najpovoljnijih zakonskih rješenja za dobrobit cjelokupne boračke populacije

“Povodom sapštenja Press-centra SBB-a od 15.09.2017.god. Koordinacija temeljnih boračkih organizacija ARBiH u HNK i ratni komandanti ARBiH grada Mostara najoštrije osuđuju zloupotrebu lika i djela heroja Mostara i BiH, brigadnih generala rahmetli Midhada Hujdura Hujke i Arifa Pašalića, a sve u svrhu političkih i ličnih obračuna.

Posebno je nedopustivo pogibije naših heroja stavljati u kontekst sumnjivih kriminalnih obračuna  jer njihovi životi, herojska djela i okolnosti smrti nisu bili takvi.

Midhad Hujdur Hujka je herojski poginuo u akciji oslobađanja Sjevernog logora prilikom deblokade grada Mostara, od granate ispaljene sa položaja HVO-a, a Arif Pašalić je poginuo u saobraćajnoj nesreći nakon rata.

Jedna od temeljnih obaveza boračkih organizacija je čuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., a samim tim i lika i djela naših heroja, te vas sve upozoravamo da nećemo nikome dozvoliti da radi ličnih i  dnevnopolitičkih interesa, manipuliše našom borbom i onima koji su dali svoje živote za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Gospodo političari, pustite naše heroje da počivaju u miru jer oni su to zaslužili, a Vi ako želite pomoći boračkoj populaciji, nemojte to raditi dirajući u svetinje, nego pomozite u donošenju najpovoljnijih zakonskih rješenja za dobrobit cjelokupne boračke populacije”, stoji u saopštenju Koordinacije temeljnih boračkih organizacija ARBiH u HNK .

tačno.net
Autor/ica 19.9.2017. u 11:09