Nakon deset godina, javni doček Nove godine u Mostaru

vijesti.ba
Autor/ica 29.12.2017. u 18:51

Nakon deset godina, javni doček Nove godine u Mostaru

Mostar konačno, nakon deset godina, ima službeni doček Nove godine na otvorenom. Prošle godine, doček je organiziran u sklopu Adventa.

Ove godine se s njima u priču uključio i Grad Mostar. Međutim, inicijativa je potekla iz Foruma mostarskih kreativaca.

– Došli smo na tu ideju jer nam je trebala neka pozitivna energija u gradu. Meni je krivo što nemamo češće ovakvih prilika, kad nemamo izbora, barem da imamo doček Nove godine – kazao je Mirko Božić iz Foruma Mostar EPK 2024.

U pripremi je dvodnevni program. Pored glavnog dijela i večernjeg programa, bit će organiziran i program za djecu u prostorijama pored Šetališta, gdje će biti održane brojne radionice.

Nakon desetogodišnjeg izostanka javnog dočeka nove godine u Mostaru, Mostarci će 2018. godinu imati priliku dočekati na platou uz gradsko šetalište, tako da će novogodišnji program zasigurno donijeti pravi praznični ugođaj, ne samo građanima Mostara nego i turistima koji odluče Novu godinu dočekati uz “Mostar Sevdah Reunion”, “Zoster” i niz drugih izvođača koji će prirediti pravi spektakl.

– Moram reći da je kampanja plakatiranja išla van granica BiH jer računamo da će se na dočeku pridružiti i ljudi koji su van Mostara – naglasio je Josip Blažević, član organizcijskog odbora.

Doček Nove godine na otvorenom je jako važna manifestacija, koja je godinama nedostajala Mostaru, kažu članovi mladih bendova koji će Mostarce zabavljati za novogodišnju noć, ali i dan prije.

– Baš iz razloga što dočeka nije bilo deset godina nama je ovo velika čast i nadamo se da će se Mostarci razigrati, pogotovo jer će biti hladno – rekla je Jasmina Šuta iz benda “Floridus”.

– Jako mi je drago što smo se skupili mi talentirani Mostarci, i kad na to pomislim, mislim da će to biti jedna jako lijepa priča – dodao je Josip Pavlović iz “Sinergije”.

U potrazi za dobrim provodom, Mostarci su dosad uglavnom novogodišnje noći provodili van Mostara. Ovakav događaj dočekuju s oduševljenjem. Nadaju se da će postati tradicija, prenosi N1.

Vijesti.ba

vijesti.ba
Autor/ica 29.12.2017. u 18:51