Bešlagić i Čamdžić: Nema više stranački podobnih, od oktobra ništa neće biti kao što je bilo

tačno.net
Autor/ica 31.3.2018. u 10:01

Bešlagić i Čamdžić: Nema više stranački podobnih, od oktobra ništa neće biti kao što je bilo

Predstavnici kantonalnih odbora Naše stranke i Socijaldemokratske partije BiH u Tuzlanskom kantonu potpisali su danas dokument pod nazivom “Saglasnost oko razgovora u vezi s programskom i postizbornom saradnjom građanskih stranaka u Tuzlanskom kantonu”.

„Budući da je do sada bilo nemoguće postići bilo kakav dogovor na nivou države i Federacije BiH, mi u Tuzlanskom kantonu radimo ono što možemo. Sporazum favorizira koreknost građanski opredijeljenih stranaka u toku predizborne kampanje i postizbornu saradnju prema postignutim rezultatima”, rekao je Mirsad Čamdžić, predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke u Tuzlanskom kantonu.

Na pitanje novinara da li ovaj dokument predstavlja koaliciju, Čamdžić je odgovorio: “Ne, Naša stranka ide sa svojim listama, cilj Sporazuma je relaksirati građanski opredijeljene birače u Tuzlanskom kantonu i promovisati tri principa koji će dominirati nakon oktobra prilikom izbora ljudi na funkcije u vlasti, ali i generalno na javne funkcije ukoliko mi budemo vlast, a to su: stručnost, profesionalna kompetentnost i poštivanje konkursne procedure!”

Inicijator razgovora među građanski orijentiranim partijama koji su doveli do današnjeg potpisivanja Saglasnoti bio je Selim Bešlagić iz Naše stranke. U vezi s današnjim sastankom je rekao: “Stručnost, kompetentnost i konkurs su tri najznačajnija principa o kojima želim govoriti. Do sada ni u jednom javnom preduzeću niko nije postavljen na osnovu ovih kriterija niti je bilo ko odgovarao za loše upravljanje. Nema više stranački podobnih, od oktobra ništa neće biti kao što je bilo”.

 

tačno.net
Autor/ica 31.3.2018. u 10:01