10 dodatnih vozila povećava operativnu spremnost službi za kazneno gonjenje u Bosni i Hercegovini

tačno.net
Autor/ica 16.12.2019. u 15:57

10 dodatnih vozila povećava operativnu spremnost službi za kazneno gonjenje u Bosni i Hercegovini

Njemačka ambasadorica Margret Uebber predala je danas 10 vozila u vrijednosti od 200.000 € zamjeniku direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gospodinu Đuri Kneževiću. 

Njemačka nastavlja dugogodišnju saradnju sa Bosnom i Hercegovinom za stvaranje sigurnijih uslova života za njeno stanovništvo.

Zbog toga je danas njemačka ambasadorica Margret Uebber predala 10 vozila u vrijednosti od 200.000 € zamjeniku direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gospodinu Đuri Kneževiću.

SIPA je kao tijelo za kazneno gonjenje nadležna za borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala, teškog finansijskog kriminala i korupcije kao i otkrivanje i istragu ratnih zločina na području cijele Bosne i Hercegovine. Ovih 10 vozila će biti ravnopravno stavljeno na raspolaganje službama “Borba protiv organiziranog kriminala“ i “Borba protiv terorizma” i time znatno unaprijediti rad istražitelja.

Njemačka ovim takođe želi doprinijeti tome da se izvrsna policijska saradnja između zemalja učinkovito odvija i da bude omogućeno da se kadar i sredstva koriste na efikasan način, stoji u saopštenju Njemačke ambasade u BiH.

tačno.net
Autor/ica 16.12.2019. u 15:57