Novi optimizam: Protestno okupljanje “Vidi, gari, možemo zajedno” u Medija Centru

tačno.net
Autor/ica 29.3.2021. u 14:15

Novi optimizam: Protestno okupljanje “Vidi, gari, možemo zajedno” u Medija Centru

Novi optimizam poziva da budete u utorak, 30. marta, u 12 časova u Medija Centru (I sprat, Velika sala, Terazije 3/1, Beograd) kada će predstaviti protestno okupljanje „Vidi, gari, možemo zajedno!” (subota, 3. april, u 12h, Dunavac-Šodroš, Novi Sad), koje ima za cilj da okupi ugledne javne ličnosti, nevladine organizacije, građanske inicijative i opozicione političke stranke u zajedničkoj borbi protiv visokokoruptivne vlasti i njenih nacionalnih i lokalnih projekata, kao što je Novi Sad na vodi, koji je u dubokoj suprotnosti sa interesima građana i zbog koga je nastala inicijativa Vidi, gari, ne može!

Na skupu u Medija Centru će Vam se obratiti:

Uroš Turkulov, autor i izvođač pesme Vidi, gari, ne može! (NS)

Vera Šoti, novinarka, Vojvođanski kulturni klub Vasa Stajić (NS)

Zoran Gajić, Grupa za konceptualnu politiku (NS)

Senka Jankov, profesorka sociologije, Novi Optimizam (ZR)

Vesna Rakić Vodinelić, Most solidarnosti NS (BG)

Moderator: Jovan Gvero, producent (SKC NS) i izdavač (Bunker)

“Sa jedne strane je vlast koja raspolaže svim državnim resursima i beskrajno ih zloupotrebljava, a sa druge – podeljena, takoreći razorena nezavisna i opoziciona scena koja mnogo više energije troši na međusobne zađevice nego na kritiku autoritarnog režima koji je – pred našim očima – rasklopio državu na sastavne delove, privatizovao je, ukinuo institucije i medijske slobode, i stvorio nepodnošljivu atmosferu mržnje, straha i nepoverenja”, stoji u saopćenju.

Pitaju se da li javne ličnosti koje imaju hrabrosti da jasno iskažu svoj stav, nevladine organizacija, građanske inicijative i opozicione političke partije – bez obzira na sve razlike koje postoje među njima – mogu i trebaju da sarađuju, iskazujući tako političku i građansku zrelost, u ostvarenju istog cilja – dobrobiti građana?

tačno.net
Autor/ica 29.3.2021. u 14:15