U subotu obilježavanje godišnjice ‘Bitke za ranjenike’ u Jablanici

FENA
Autor/ica 6.5.2022. u 10:44

Izdvajamo

  • Podsjećamo na riječi druga Tita iz 1978. godine: "Nemojmo, drugarice i drugovi, nikada zaboraviti da je tu, u hladnim vodama Neretve, tekla krv sinova i kćeri svih naših naroda i narodnosti. U vatri danonoćnih borbi kovalo se brastvo i jedinstvo, velika tekovina naše oružane borbe i revolucije. Čuvajmo to bratstvo i jedinstvo."

Povezani članci

U subotu obilježavanje godišnjice ‘Bitke za ranjenike’ u Jablanici

Polaganjem cvijeća na platou Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi” u Jablanici će u subotu, 7. svibnja, u 12 sati biti obilježena 79. godišnjica “Bitke za ranjenike na Neretvi” i 77. godina “Pobjede nad fašizmom”.

Tim povodom medijima će se obratiti načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović, predstavnici SABNOR-a BiH, kao i predstavnici državnih izaslanstava s prostora bivše Jugoslavije, najavili su organizatori.

U okviru svečane akademije bit će organiziran i kulturno-umjetnički program.

Programom je također predviđeno spuštanje 79 karanfila u Neretvu, polaganje cvijeća i odavanje počasti svima koji su, kako se ističe u najavi, svoje živote dali za slobodu.

Organizatori su također napomenuli kako će obilježavanju nazočiti brojna izaslanstva antifašista iz BiH i regije, kao i predstavnici političkih stranki te udruženja koja baštine antifašističku tradiciju na ovim prostorima.

“Dolaskom u Jablanicu nećemo samo obilježiti ‘Bitku na Neretvi’ i ‘Pobjedu nad fašizmom’, već nastaviti borbu za očuvanje antifašističkih vrijednosti, antifašističkih spomenika, kao i prava i slobodu svakog pojedinca, bez obzira gdje se nalazio”, stoji u najavi.

Obilježavanje organiziraju SABNOR BiH, OO UABNOR Jablanica, Društvo “Josip Broz Tito”, Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” iz Jablanice i Općina Jablanica.

FENA/Abrasmedia

Podsjećamo na riječi druga Tita iz 1978. godine: “Nemojmo, drugarice i drugovi, nikada zaboraviti da je tu, u hladnim vodama Neretve, tekla krv sinova i kćeri svih naših naroda i narodnosti. U vatri danonoćnih borbi kovalo se brastvo i jedinstvo, velika tekovina naše oružane borbe i revolucije. Čuvajmo to bratstvo i jedinstvo.”

FENA
Autor/ica 6.5.2022. u 10:44