Koristi VAR Marinko

Alija Redzepovac
Autor/ica 6.1.2022. u 14:48

Izdvajamo

  • Marinko Čavara, koji se u ovom slučaju postavlja kao glavni sudija na terenu, naklonjen anarhiji, iznosi ovakve stavove u trenutku kad SDA uz podršku svih velikih demokratskih društava svijeta, po drugi puta izriču sankcije Miloradu Dodiku zbog različitih političkih i korupcijskih aktivnosti koje imaju za cilj da unište državu BiH. Ovakvog Dodika ne vide samo veći manipulatori od njega: Viktor Orban, Janez Janša, Zoran Milanović…

Povezani članci

Koristi VAR Marinko

Foto: screenshot N1

Može se reći da je vukao potez po potez kao odgovor na preuzimanje institucija BiH od strane Bošnjaka, građana, ne znam kako se zovu – unitaristi. I onda je vukao potez po potez kako bi zaštitio Republiku Srpsku od odluka tih preuzetih institucija”.

Nije tako bilo davno kada je titula predsjednika, bilo čega, pa i lovačkog društva, bila cijenjena i izuzetno poštovana. Titula je bila dobro čuvana i obezbijeđena i do nje nije mogao doći bilo kakav lik. Nažalost, danas, ne samo kod nas u Bosni, titula predsjednika izgubila je ponos i poštovanje i onaj nekadašnji značaj. Čuvari titule su negdje nestali, obezbjeđenje nema ko da postavi a titule se dograbili likovi kojima njihova vlastita mater ne bi trebala dozvoliti da je obnašaju, jer oni titulu predsjednika  zloupotrebljavaju i njome manipulišu. Jedan od mnogobrojnih koji sa te političke pozicije manipuliše jeste predsjednik većeg bh. entiteta Marinko Čavara.

Gostujući na televiziji N1 u programu “Dan uživo“, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, po ko zna koji put, zloupotrebljava javnu funkciju opravdavajući one koji ruše državu BiH. Govoreći o politici Milorada Dodika kaže: “Može se reći da je vukao potez po potez kao odgovor na preuzimanje institucija BiH od strane Bošnjaka, građana, ne znam kako se zovu – unitaristi. I onda je vukao potez po potez kako bi zaštitio Republiku Srpsku od odluka tih preuzetih institucija”.

Marinko Čavara, koji se u ovom slučaju postavlja kao glavni sudija na terenu, naklonjen anarhiji, iznosi ovakve stavove u trenutku kad SDA uz podršku svih velikih demokratskih društava svijeta, po drugi puta izriču sankcije Miloradu Dodiku zbog različitih političkih i korupcijskih aktivnosti koje imaju za cilj da unište državu BiH. Ovakvog Dodika ne vide samo veći manipulatori od njega: Viktor Orban, Janez Janša, Zoran Milanović…

Ali, predsjednik FBiH ima drugačiji pogled od svih velikih demokratskih država svijeta. On vidi drugačije i njegovi politički uzori su oni koji nemaju mjesta, niti na tribinama a kamo li da budu pomoćne sudije, ili nedo Bog sudije u VAR sobi. U VAR sobi  sjede oni koji vide u kojem pravcu ide Dodik i žele da spriječe ono najgore. Marinko ne gleda monitor, ne sluša VAR sobu a usuđuje se da izriče ono što je svojstveno svakom manipulatoru. On želi da sebe i svog druga Milorada, osobu koja svakog dana prijeti onima kojima država BiH treba, zaštiti i pretvori u žrtvu.

Marinko nije slušao ni šefa hrvatske diplomatije Gordana G. Radmana koji je upravo taj dan bio u službenoj posjeti BiH. On nije čuo da je prošle godine Republika Hrvatska plasirala oko 3 milijarde eura u BiH. Sjećaš li se Marinko šta kaže tvoj BOS Dragan Čović 2011.godine u Švicarskoj, na onom polutajnom sastanku sa građanima porijeklom iz BiH? On kaže da je te godine, iako je bila kriza i recesija, Hrvatska u BiH plasirala 2 milijarde maraka, franaka, eura ili bilo čega, velika je to suma. Gdje bi Hrvatska plasirala svoju robu?, pita se Čović na kraju govora.

Nije pametno rušiti državu u kojoj si jedan važan politički faktor, gospodine Čavara!

Alija Redzepovac
Autor/ica 6.1.2022. u 14:48