Hit komedija pa hit mjuzikl u Narodnom pozorištu Mostar

tačno.net
Autor/ica 14.3.2017. u 12:52

Hit komedija pa hit mjuzikl u Narodnom pozorištu Mostar

U Narodnom pozorištu Mostar u idućih nekoliko dana publiku očekuju dva izuzetna zanimljiva programa: u petak, 17. 3. u 20 sati na Velikoj sceni na repetoaru je komedija “Odumiranje međeda”, koja je i u selekciji ovogodišnjeg festivala komedije “Mostarska liska”, a onda u četvrtak, 23. 3. u 20 sati također na Velikoj sceni publika će imati jedinstvenu priliku uživati u mjuziklu “Mali dućan strave” / The Little Shop of Horrors iz Amerike, brodvejskom hitu uživo u Mostaru! Ulaznice su u prodaji, požurite i na vrijeme osigurajte svoje mjesto!

Mjuzikl “Mali dućan strave” u izvedbi Northwestern Univerziteta Narodno pozorište Mostar realizuje u partnerstvu s Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini i Dolphin Showom. Ovo je prva turneja izvan Amerike Northwestern Univerziteta, a u sklopu turneje po BiH dolaze i u Mostar! Ovaj humoristični rock and roll mjuzikl ima sve – ljubav, romansu, užas, pjevanje, ples i… jednu kanibalističku biljku koja se zove Audrey II! Cijena karte je 10 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 7 KM, pa požurite i ne propustite ovu jedinstvenu priliku doživljaja mjuzikla uživo na sceni u Narodnom pozorištu Mostar. Publici je omogućen prevod na B/H/S jezike.

 

OPŠIRNIJE O PROGRAMIMA:

 

“Odumiranje međeda”

Interaktivna predstava u kojoj publika prisustvuje jednom fiktivnom predizbornom skupu i gdje publika odlučuje kako će predstava završiti, odnosno kako će završiti naše društvo. Igraju: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Dženan Medanović, scenografiju i kostime Lana Lončarević, muziku Nedim Ćišić i Darko Majersky, a koreografiju Plesni studio Mo-Stars, Mostar.

Cijena karte: 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere: 3,50 KM.

“Mali dućan strave”

Od nagrađivanog dvojca Alana Menckena i Howarda Ashmana (kompozitor i tekstopisac koji su vam pružili Malu sirenu i Ljepoticu i zvijer) dolazi Mali dućan strave, priča o mladiću Seymouru Krelbornu, siromašnom radniku u cvjećari koji sanja o boljem životu sa svojom tajnom simpatijom, Audrey. Kada Seymour otkrije egzotičnu biljku i preko noći postane poznat, pomisli kako je našao put do Audreynog srca, ali ne sluti da biljka ima mozak i vlastiti tajni plan da zavlada svijetom! Sa rock’n’roll pjesmama iz 1960-tih godina, presmiješnim likovima  i talentiranom mladom američkom postavom direktno iz Čikaga, ovaj rock mjuzikl-komedija će oduševiti publiku svih dobnih skupina.  Mali dućan strave se izvodi putem specijalnog aranžmana sa Music Theater International (MTI).

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba, te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 14.3.2017. u 12:52