EBEC Mostar – Dani inženjera

tačno.net
Autor/ica 4.2.2013. u 08:34

EBEC Mostar – Dani inženjera

Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar organizuje lokalno inženjersko takmičenje EBEC Mostar koje će biti održano 27. i 28. marta ove godine. Takmičenje ovog tipa se po prvi put održava kako u Mostaru, tako i u Bosni i Hercegovini.

EBEC (eng. European BEST Engineering Competiton) je jedan od najvažnijih događaja koje organizuje BEST. Sastoji se od tri nivoa: lokalnog, regionalnog i finalnog.

EBEC Mostar – Dani inženjera podijeljen je u dva dana te će prvog dana biti održan Company Day, a drugog dana samo takmičenje. Tokom Company Day-a prestižne bh kompanije koje budu naši partneri u projektu moći će održati kratku prezentaciju te će studenti imati priliku da im ostave svoj CV. Samo takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije i to: Case Study (pronalaženje hipotetskih rješenja zadanog problema) i Team Design (praktična rješenja određenog problema).

Na takmičenje će se moći prijaviti svi zainteresovani studenti tehničkih fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u timu ili pojedinačno, a oni najuspješniji imat će priliku da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na regionalnom Balkanskom takmičenju.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Anida Pehilj

tačno.net
Autor/ica 4.2.2013. u 08:34