Da li privatizacija ili stečaj, da kupleraj nastavi svoju rabotu

Da li privatizacija ili stečaj, da kupleraj nastavi svoju rabotu

Dokle će nas naše prostitutke iz vlasti i firme Aluminija godinama obmanjivati i lažima u aluminijskoj foliji zamajavati.

Dok se njihovi direktori slično smjeni kuplerajki u kuplerajima godinama smjenjuju, a prostitucija i dalje samo traje rješenja na vidiku nema i da li će ga biti?

Kako to tvrdi novoizabrani generalni direktor Aluminija gospodin Dražen Pandža;

Dotle Bakir-beg već najavljuje da bi njegov kadar gospodin Fadil Novalić stručnjak iz namjenske industrije poput premijerskih „ćoraka„ trebao i dalje da bude premijer novog sastava vlade Federacije.

Ostaje nam da vidimo da li će i dalje finansijsku vertikalu u vlasti ove države i svih nivoa vlasti u Federaciji dalje obnašati kadar koalicionog partnera i stranke HDZ-a kako bi se i konačno zataškale sve kriminalne radnje u firmi Aluminij i drugim javnim firmama.

Nije bilo potrebno i više mudrosti novo izabranom direktoru Aluminija da saopšti nužnost privatizacije firme ali mu očito nedostaje i moralna i ljudska komponenta da izjavi o nužnosti stečajnog postupka, a zašto?

Već je poodavno svim pticama na granama poznato o brojnim lopovlucima, kriminalu, uzurpaciji državne imovine, diskriminaciji radnika na nacionalnoj osnovi, u firmi Aluminij koja je bombastično i lažno predstavljana medijski „hercegovačkim divom„ i da bi konačno i pala na koljena kao „hercegovački patuljak„ i gubitnik od pola milijarde maraka.

Sada je vrijeme da konačno svi HDZ-ovci i njihovi podanički elementi u Bošnjaka iz struktura vlasti odnosno i nove vlade Federacije trebali nastaviti prikrivati aluminijskom folijom sve gubitke, mahinacije i lopovluke firme Aluminij.

Nužno im je isporučivati električnu energiju po duplo nižoj cijeni od tržišne te umjesto 8o Eura/ MWh sa 40 Eura / MWh kako bi poslovali profitabilno te eventualno i isplatili ogromna dugovanja.

Da li se i ova naša kriminalna vlast kao i njeni kadrovi od Edhema Bičakčića svih premijera do Fadila Novalića nekada zapitala pa čija je Elektroprivreda HB da je u stanju i mogućnosti pored evidentnih potraživanja od Aluminija i dalje u prilici nuditi neko „tobožnje„ plaćanje računa prema nekoj famoznoj odgodi plaćanja.

Savjesnim i normalnim građanima Federacije sasvim je jasno da je riječ o presipanju iz šupljeg u prazno unutar sistema spojnih posuda okupiranih i javnih dobara od strane HDZ-ovaca potpomognutih sa svojim partnerima iz redova Bošnjaka i stranke SDA.

Nužno je raskrinkati sve aktere prljavih radnji u Alumiju i oko njega te iz ove jazbine ili jame izbaciti na površinu i sva nagomilana „govna„ od Mije Brajkovića, Ive Bradvice, Mladena Galića i brojnih čimbenika iz HDZ-a sa njihovom perjanicom i „čistokrvnim Hrvatom„ Draganom Čovićem pa sve do Pantovčaka i njihovih državničkih, hrvatskih interesa u ovoj firmi.

Stečaj je jedino ispravno i nužno rješenje, sa konkretnom moralnom obavezom, sagledavanja i iznošenja u javnost svih spoznaja, višegodišnje pljačke i lopovluka.

Uostalom, neka se svi odgovorni vlastodršci, a ko je to danas i odgovoran, razmisle i što prije obeštete sve radnike srpske nacionalnosti, neka sve to i pozlate i nastave svoju kuplerajsku rabotu kako su to do sada i činili.