Opet novi Facebookov Timeline

tačno.net
Autor/ica 2.3.2013. u 08:13

Opet novi Facebookov Timeline

Najveća društvena mreža na svijetu na području Novog Zelanda već testira novi izgled korisničkih stranica. Što su sve promijenili

Najveće promjene doživjela je, čini se, alatna traka na vrhu stranice. Umjesto velikih fotografskih pločica, sad su samo tekstualni linkovi za About, Friends i Photos.

Slijede oglasi. Kad dijelite link, piše Mashable, Facebook će vam odmah ponuditi lajkanje stranice tvrtke o kojoj objavljujete post.

Map i Subscriber izgnani su s vrha stranice. Subscriber se sad nalazi u novom widgetu za About, koji je na vrhu ekrana, dok je Map smješten u widget Places.

Novi dom dobila je i sekcija Photos, koja je smještena s lijeve strane, gdje je devet fotografija prikazano u okviru pravokutnog oblika (umjesto dosadašnjih osam).

Navigacija za Timeline pomaknuta je na gornju desnu stranu zaslona, gdje je zamijenila mjesto s oglasima.

Likes i App su sad centrirani na lijevoj strani vašeg profila, dok su novi statusi smješteni desno. Notes su također dobile istaknutiju poziciju.

Facebook je već više puta koristio Novi Zeland za testiranje novog izgleda svojih stranica. Temeljem reakcija tamošnjih korisnika odlučuju hoće li implementirati promjene globalno ili neće. Tako da znate kome možete zahvaliti i za Timeline općenito.

tportal

tačno.net
Autor/ica 2.3.2013. u 08:13