Razgovor o knjizi “Smeh pod vešalima” 7. juna u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 5.6.2023. u 13:56

Razgovor o knjizi “Smeh pod vešalima” 7. juna u Mostaru

Centar za kritičko mišljenje i portal Tacno.net vas pozivaju na razgovor o knjizi “Smeh pod vešalima – Sve što ste želeli da ne znate o ratu na Kosovu” autora Rade Radovanovića u srijedu, 7. juna, u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru.

Rade Radovanović – foto: tuzlainfo.ba

Početak razgovora o ovoj knjizi planiran je s početkom u 19:30 sati.

O knjizi će sa autorom govoriti Ademir Kenović i Edin Batlak.

Rade Radovanović je poznati novinar i dramski pisac. Bio je urednik programa Radio Beograda, šef biroa Radija Slobodna Evropa (RSE) za Srbiju, radio je na televiziji godinama… Jedan je od osnivača i urednika lista Danas. Autor je legendarne drame ”Original falsifikata”. Kako kaže za sebe “antinacionalista, antifašista i antirasista”.

O knjizi su rekli:

U vremenu kada je zaboravljanje na ceni, Smeh pod vešalima Radeta Radovanovića, diže visoko cenu – pamćenja: ponajviše sa diskretnim ironičnim smeškom, ali tamo gde treba i sa glasnim cerekanjem. Ova uverljiva priča nezaborava, koja nam je uzela dobar deo života, huči li huči, nezaustavljivo, reka života sa meandrima analitičkog promišljanja tamo gde je to neophodno, sa dinamičnim dijalozima: slika i prilika našeg vremena, od jednog do drugog saplitanja, od velikog raspada do još većih avio-napada u čast one Monike, od nedozrelog inadžijstva voždovog i njegove kamarile. Pred nama je precizna romaneskna evidencija stradanja. Reklo bi se: ništa bez smeha, a i vešala. (Risto Lazarov, pisac)

Roman Smeh pod vešalima čini jedinstvenim to što iza svakog detalja stoje neumoljivi dokumenti. Što nepristrasno opisuje sve ono što se dešavalo i civilima na Kosovu, i civilima u Srbiji. Što je knjiga direktna, jasna i snažna. Istovremeno emotivna, uzbudljiva i razarajuće šokantna! To je očajnički pokušaj da do ljudi dopre ono što ne znaju. Obavezna lektira za suočavanje sa istinom – što je preduslov da Srbija, a onda i čitav ex YU prostor krenu naprijed. (Ademir Kenović, reditelj)

tačno.net
Autor/ica 5.6.2023. u 13:56