Počinju Aprilski susreti

tačno.net
Autor/ica 31.3.2023. u 10:08

Počinju Aprilski susreti

U Studentskom kulturnom centru u Beogradu, u ponedeljak 3. aprila svečano će biti otvorena tradicionalna godišnja manifestacija „Aprilski susreti“ – Festival aktivnih višednevnih multidisciplinarnih događanja koji okupljaju u isto vreme i na jednom mestu veliki broj, pre svega, mladih umetnika, studenata umetničkih fakulteta različitih profila koji će i ove godine pokušati da kroz niz aktivnosti – izložbi, video radova, performansa, novih teatarskih formi, koncerata, radionica, instalacija u prostoru i koreografskih improvizacija, ispoljiti sopstvena dostignućasa ciljem prevazilaženja klasičnih granica u umetničkom stvaralaštvu.

Svi segmenti Aprilskih susreta – od osnivanja do danas – imaju, pre svega, jedinstven edukativni karakter za brojne generacije mladih koje su otkrivale i razvijale svoje veštine i talenat i iskušavale se u raznim umetničkim oblastima. Ovo će biti prilika da se publika upozna sa radovima mladih ljudi čije vreme tek dolazi.

Radovi u formi koreografija, višemedijskih instalacija, video radova i performansa koje će predstaviti studenti osnovnih, master i doktorskih studija Instituta za umetničku igru su nastali pod mentorstvom prof. dr Snežane Arnautović Stjepanović, prof. Dijane Milošević, prof. Dušice Pejić, Ognjena Vučinića i doc. Katarine Bućić.

Svi programi u okviru Aprilskih susreta su besplatni, pa vas pozivamo da i vi budete deo ove festivalske priče koji će se održati 3. i 4. aprila u svim prostorima Studenstkog kulturnog centra.

 

tačno.net
Autor/ica 31.3.2023. u 10:08