Otvorenje izložbe “Collegium artisticum” 5. aprila u 17h

tačno.net
Autor/ica 31.3.2022. u 14:07

Otvorenje izložbe “Collegium artisticum” 5. aprila u 17h

Otvorenje tradicionalne godišnje selektivne izložbe “Collegium artisticum“ povodom Dana grada Sarajeva te dodjela godišnjih nagrada i priznanja za najbolja ostvarenja biće upriličena u utorak, 5. aprila 2022. godine sa početkom u 17h.

Suorganizatori selektivne godišnje izložbe “Collegium artisticum“ su: Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika u Bosni i Hercegovini, Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini i galerija Collegium artisticum.

Ova kolektivna izlaganja posvećena Danu grada Sarajeva imaju tradiciju koja traje od 1975. godine kada je izložbom “Collegium artisticum 1975“ otvoren sadašnji izložbeni prostor istoimene galerije. Izložba “Collegium artisticum“, vezana za značajan datum iz historije Sarajeva, ima neosporan dignitet kao manifestacija od posebnog interesa za Grad, a kroz svoju dugogodišnju tradiciju ona njeguje zajedništvo i čuva sjećanje na progresivni intelektualni i umjetnički pokret koji je obilježio kulturni život naše sredine krajem četvrte decenije XX vijeka.

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBIH) je nosilac organizacije i vizualnog identiteta izložbe “COLLEGIUM ARTISTICUM 2022“ na kojoj će biti predstavljeno više od stotinu radova bosanskohercegovačkih umjetnika i arhitekata, a na otvorenju izložbe će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih komisija udruženja.

Izložba će biti otvorena za posjete do 27. aprila 2022. godine, od ponedjeljka do subote u terminu od 10h do 18h.

tačno.net
Autor/ica 31.3.2022. u 14:07