Zar i ti profesore, Šaćir-beže?

Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija
Autor/ica 10.12.2018. u 18:34

Izdvajamo

  • Kao Bosanski Srbin i rođeni Sarajlija, a građanin , ove „ crne rupe „ grada Mostara, trebate svi znati, da smo se izborom Željka Komšića u Predsjedništvo, naše države, jednostavno oslobodili i višegodišnjeg terora, diskriminacije i neviđene pljačke na ovim prostorima, od nacionalističkih nakana i prisila, svih čimbenika, a posebno, njihove perjanice, orguljaša iz mostarskih Bara, Dragana Čovića.

Povezani članci

Zar i ti profesore, Šaćir-beže?

Dekan Fakulteta političkih nauka (FPN) Šaćir Filandra smatra da je “nekulturno i nepošteno” da Bošnjaci nametnu Hrvatima Željka Komšića za člana bh. Predsjedništva.

Šta li je sve, u ovoj nam zajedničkoj državi nekulturno i nepošteno, u globalu bi se moglo detaljno i precizno razglabati godinama, recimo u našim školama po dvije, pod jednim krovom, ili, profesore Šaćir-beže, na Univerzitetima i Sveučilištima, gdje, upravo takvi, na neprimjerenom primjeru Željka Komšića, tumačite svojim studentima o „ nekulturnim politikantskim sadržajima„.

Po tvome mišljenju, slučaj “Komšić” predstavlja “jednu veliku političku ujdurmu koju su napravili ljudi koji su u biti politički nepismeni”.

Ej, naš Šaćir-beže, da znaš prije svega, da je jadna i država, u kojoj je na čelnoj poziciji fakulteta političkih nauka, takav jedan „nepismen politikantski kadar„.

Da li ti živiš u ovoj državi, punoj apsurda, a možda si pao i sa mjeseca, kada svojim primitivnim stavovima, neznanjem ili bezosjećajno, vrijeđaš i sve poštene građane, ove nam jedine Bosne i Hercegovine, koji, upravo, svojim glasovima izabraše Željka Komšića, a ne i tvoju ili SDA-ovu uzdanicu, partnera i istomišljenika, Dragana Čovića.

Kako to već i nisi spoznao, da je HDZ i najveća zločinačka i kriminalna stranka, a njegova perjanica je „čistokrvni„ Hrvat, idejni vođa i nalogodavac, bar u Hercegovini i Mostaru, svih nedjela UZP / udruženog zločinačkog poduhvata / te kao takav, uveliko je doprinio i čistki, progonima i ubistvima, mnogih tvojih sunarodnjaka.

Da li ste, mnogi, ispod zajedničke uvezane, HDZ- SDA-ovih zastava, istovremeno i istomišljenici i prtneri bili, u mnogim neprimjerenim , agresorskim aktivnostima. Upravo me i interesuje, profesore Šaćir- beže, šta li to ti pripovjedaš, i svojim studentima, kada su u pitanju rezultati iz nedavne prošlosti, u toj vašoj „nepismenoj političkoj ujdurmi„?

Nažalost ili moju sreću, rodila me je majka Srpkinja, rodio se u Bosni, u mome voljenom i rodnom Sarajevu, zalutah u ona ljepša vremena, druga Tita, u Hercegovinu i grad Mostar, te ostadoh i trajni mostarski Sarajlija. Neposredno spoznah i na svojoj koži, u svojoj duši i mojim ljudskim osjećanjima, šta je značila i ta „U“- čizma i njeni čimbenici iz NDH vakta i u ovim vremenima, ali sada sa HDZ-om i njegovim „bojovnicima„.

Dajući svoj glas, kao Bosanski Srbin, našem „zlatnom ljiljanu„ i građaninu Željku Komšiću, obasjala nas je svjetlost i vjera u bolje sutra, saznanje njegove pobjede , nad tim Draganom Čovićem.
Međutim, svojim stavovima i pogledima, iskazanim u ovim pisanim medijama, naveo si i mene i sve građane koji glasaše za, našega Željka Komšića, da li smo isitnski, toliko i politički nepismeni i nekulturni. Možda bih i prihvatio, da sam kojim slučajem i završio te vaše „politikanske studije„ a ne tehničke studije sa Beogradskog Univerziteta, ili da nisam sjedio u parlamentarnim klupama, one Titove Savezne skupštine i Republičke BiH skupštine ili u vijećničkim klupama Gradskog vijeća, grada Mostara.

Zato i preporučujem, profesore Šaćir-beže, mijenjaj i svoju „nepismenu „ politikantsku literaturu, svojim studentima, kao i svim sličnim istomišljenicima, u našoj jednoj i jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, da istinski građani trebaju da biraju, a da svi vaši i naši Bošnjaci, Hrvati, Srbi i ostali, prema svome vjerskom i nacionalnom biću i opredjeljenju, za izvršenjem svojih vjerskih i Božijih / Allahovih uputa, neka posjećuju bogomolje, džamije, crkve, katedrale, sinagoge i druga prikladnija mjesta.

Kao Bosanski Srbin i rođeni Sarajlija, a građanin, ove „crne rupe„ grada Mostara, trebate svi znati, da smo se izborom Željka Komšića u Predsjedništvo, naše države, jednostavno oslobodili i višegodišnjeg terora, diskriminacije i neviđene pljačke na ovim prostorima, od nacionalističkih nakana i prisila, svih čimbenika, a posebno, njihove perjanice, orguljaša iz mostarskih Bara, Dragana Čovića.

Profesore Šaćire Filandra, nastojte prenijeti i svojim studentima, samo istinska saznanja i spoznaju o udruženom zločinačkom djelovanju, HDZa i njegovih „ čimbenika „ na ovim našim prostorima, a u sospstvenoj podsvijesti, ako ne realno i istinski, neka vam svima „ građanin „ bude svijetla vodilja, sa svim njegovim ljudskim pravima, kroz političko obrazovanje i djelovanje.
Možda bi, u mnogome, uveliko dao i svoj bolji veći doprinos u spoznaji saznanja našoj javnosti, da si za primjer uzeo „ubitačnu koalicionu nacionalističku i podrivačku saradnju„ pajdaša, guslara iz Laktaša i orguljaša iz Mostara, a patriotu i borca za državu Bosnu i Hercegovinu, Željka Komšića, ostavio na miru.

Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija
Autor/ica 10.12.2018. u 18:34