Knjiga dana – “Gdje mi je ono lice”, Jozefine Dautbegović

tačno.net
Autor/ica 9.8.2012. u 11:02

Knjiga dana – “Gdje mi je ono lice”, Jozefine Dautbegović

Jozefina Dautbegović javlja se u književnosti 1979. godine pjesničkom zbirkom »Čemerike« te, šest godina nakon toga, zbirkom »Uznesenje«.

Tijekom devedesetih potvrdila se kao jedna od ključnih autorskih osobnosti novije hrvatske poezije. Tada nastaju knjige pjesama »Od Rima do Kapue« (1990.), »Ručak s Poncijem« (1994.), »Prozori s podnog mozaika« (1997.), »Božja televizija« (2001.), »Različite ljubavi« – Izabrane pjesme (2004.) i »Vrijeme vrtnih strašila« (2005.). 2009 godine u Maloj virtualnoj knjižnici hrvatske ljubavne lirike (www.digitalne-knjige.com) objavljena je njezina zbirka »Gdje mi je ono lice«.

Jednom je netko zapisao kako pjesme Jozefine Dautbegović vraćaju vjeru u to da pjesnici mogu imati i više od sto čitalaca. Emocije koje odašilju njezini stihovi su odmjerene, prigušene i aristokratske (takvu odmjerenost i aristokraciju imala je i u svome držanju), a iskaz iskren, jasan i neposredan. U svojoj kritici pjesničke zbirke »Božja televizija« Željka Čorak je zapisala kako knjiga sadrži i neke od najtežih i najpotresnijih ljubavnih pjesama novijega hrvatskog pjesništva, te da će pjesma »Moj neprijatelj i demon« možda stati uz bok pjesmi Vesne Parun »Ti koja imaš nevinije ruke«.

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:http://www.digitalne-knjige.com/jozefina.php , te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

tačno.net
Autor/ica 9.8.2012. u 11:02