KADA NEKO ZAUSTI: SJAJNO

Gradimir Gojer
Autor/ica 28.2.2019. u 10:32

Izdvajamo

  • Ma što bismo se zamarali kad je i onako sve predodređeno da bude sjajno? Zato, kad sutra ujutru umjesto jutarnje kave čujem samo sjajne informacije postajem čovjek-robot, zombi kojim upravlja mašinerija našminkanog neoliberalizma.

Povezani članci

KADA NEKO ZAUSTI: SJAJNO

foto: anita-weheartit.com

o svakodnevnim ritualima velikih laži

Svaki dan treba da iziđem u grad, među ljude, istinski nevoljko to činim. Posebno kada se susrećem sa medijskom slikom, dakle sa predviđenom dozom informacija koju nam serviraju politički i gospodarski gangovi, nevjerojatno se loše, krajnje neprijatno osjećam. Zašto???

Razlog je jedna, jedina riječ: sjajno.

Jednostavno ne mogu i ne želim slušati tu stravičnu blasfemičnu rijač koja krije svu skrivalicu i lagalicu. U nedostatku hrabrosti da se suoče s istinama surovih realija života suvremenici nam govore laži, odnosno, međusobno se lažu.

Vrijeme je lijepo i onda kada oblaci ne daju valjano dahnuti nam, svi u našem okruženju obučeni su sjajno, govori i intervjui su nam svi, odreda sjajni. Knjige nisu dobre, kvalitetne, prosječne, sva literatura nam je, dakako, sjajna… O filmovima i pripadajućim im festivalima i da ne govorim, pa sve je odista sjajno?!

Mislim da takvu dozu laži nisu gajili naši prethodnici, a siguran sam da je neće gajiti ni oni koji dolaze.
Naše vrijeme, kao carstvo velikih laži, u toj famoznoj riječi sjajno krije svu ispraznost generacija koje nemaju što reći niti o svojoj prošlosti, jer jednostavno ne znaju, niti mogu projicirati bilo što od svoje budućnosti.

Ma što bismo se zamarali kad je i onako sve predodređeno da bude sjajno? Zato, kad sutra ujutru umjesto jutarnje kave čujem samo sjajne informacije postajem čovjek-robot, zombi kojim upravlja mašinerija našminkanog neoliberalizma.

Krenimo dalje, jer sve je sjajno

Gradimir Gojer
Autor/ica 28.2.2019. u 10:32