Poniženi u BiH – pobuna je rješenja

Vehid Jahić
Autor/ica 10.1.2017. u 10:19

Izdvajamo

  • Igara je bilo za Novu godinu, a peMzije još ni do danas nisu podijeljene. O političkim sranjima, zbog kojih je veliki broj građana gladan, pomenuti feudokratski despoti nisu govorili, ili su zbog tih sranja optuživali vladajuće partnere, koje su sami odabrali.

Povezani članci

Poniženi u BiH – pobuna je rješenja

art.com

Građani i narodi BiH imate pravo na pobunu. To vam garantira Univerzalna deklaracija UN o ljudskim pravima iz 1973. godine, čiji član 35. glasi: “Kada Vlada (kod nas Predsjedništvo, Vijeće ministara, vlade entiteta, pa i kantona o.a.) krši prava naroda, kao i svaki dio tog naroda, pobuna je za narod, kao i svaki dio tog naroda, najsvetije pravo i najneophodnija dužnost“. BiH je članica UN-a i naravno prihvatila je ovu Deklaraciju. S obzirom na pismenost naših raznih vlada i vijeća, možda feudokratski vlastodršci i ne znaju za ovu mogućnost. Zato ih treba podsjećati, jer se na seoskim fakultetima, gdje mnogi političari kupuju diplome, ove činjenice i ne pominju.

Po mnoštvu indikatora Bosna i Hercegovina, na skoro svim nivoima, ima seratorsku vlast.To je vlast zbog koje je najmanje trećina građana gladna i žedna. To je vlast koja je ovdje uništila perspektivu većini naše djece. U njoj su iste političke protuhe koje su nas pljačkale tokom rata, koje su švercale nakon rata, koje su umjesto privatizacije vršile „pljačkalizaciju“ društvene imovine. To je vlast koja je obećala zakone o denacionalizaciji i restituciji, ali i dalje prodaje materijalna dobra koje bi ti zakoni trebali regulisati. To je vlast u kojoj vođe dogovaraju – kako zavaditi obespravljene građane, odnosno narode. To je vlast koja „piša i sere“ po vlastitim zakonima, bilo da ih ne provodi, bilo da ih svjesno krši po nalozima, ili uz blagoslov nacionalsocijalističkih vođa. To je vlast koja za feudokratske odnose koji tendiraju fašizmu, tvrdi da je demokracija!? To je vlast u kojoj perspektivu imaju samo vrhovi stranačkih bandi i njihove familije, te najodaniji stranački titromudi.Tako je u sve tri BH plemena – bošnjačkog, srpskog i hrvatskog.  Svi ostali i „ostali“ – bez obzira na nacionalnost, znanje i karakter – kmetovi su bahatih feudalnih vlasti, jer im nije omogućen pristup javnim poslovima i funkcijama. Oni nisu konstitutivni, nisu „normalni“ i nisu potrebni, osim da služe i rintaju za bahate feudalne „buzdovane“. To je vlast koja ne provodi odluke Ustavnog suda države, što je dokaz da je antinarodna, antigrađanska, ili antidržavna. To je vlast, koja ima još mnogo društveno nepoželjnih atributa… To je vlast koju narod ne treba psovati i proklinjati. Umjesto toga, građani BiH se jednostavno trebaju pobuniti, otkazujući poslušnost svojim „dahijama“ u svim nacijama i plemenima.

Građani i narodi BiH imate pravo na pobunu. To vam garantira Univerzalna deklaracija UN o ljudskim pravima iz 1973. godine, čiji član 35. glasi: “Kada Vlada (kod nas Predsjedništvo, Vijeće ministara, vlade entiteta, pa i kantona o.a.) krši prava naroda, kao i svaki dio tog naroda, pobuna je za narod, kao i svaki dio tog naroda, najsvetije pravo i najneophodnija dužnost“.

BiH je članica UN-a i naravno prihvatila je ovu Deklaraciju. S obzirom na pismenost naših raznih vlada i vijeća, možda feudokratski vlastodršci i ne znaju za ovu mogućnost. Zato ih treba podsjećati, jer se na seoskim fakultetima, gdje mnogi političari kupuju diplome, ove činjenice i ne pominju.

Pobunite se protiv kriminalne i korupcione vlasti na svim prostorima BiH. Oružje vam ne treba. Pobunite se otkazujući poslušnost vlastima, po ugledu na Poljake, koji su se sa Leh Valensom počeli odupirati skoro istim tiranima, koje i vi trpite. Pobunite se po ugledu na Induse, koji su sa Mahatmom Gandijem počeli otpor Englezima. Razmišljajte i pobunite se demokratski, Ne nasijedajte raznim obavještajnim hoštaplerima i tražite elementarna ljudska prava – prava na stan, hranu i odijevanje. Ta prava imali su robovi u robovlasničkom društvu, kmetovi u feudalnom, imaju svi građani u kapitalističkom društvu. U BiH vas stotine hiljada nema tih elementarnih prava. Problem je veći, što je iz dana u dan sve više gladnih, beskućnika, golih i bosih. Većina građana i naroda u Bosni i Hercegovini dolazi u taj položaj, jer ih pljačkaju feudokratske klike Stranke akcije, Saveza budućnosti, Hrvatske zajednice, Saveza nezavisnih demokrata, Srpske stranke, Partije feudokratskog progresa, do nedavno Lagumdžijini, Lijanovićevi, Silajdžićevi… Trenutno su za „propast građana i naroda“ najodgovorniji Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Milorad Dodik, Mladen Ivanić, a u drugom ešalonu je mnoštvo njihovih satelita  saradnika. Uz blagoslov „plemenskih vođa“, vrhovi njihovih zavjereničkih stranaka prodaju radna mjesta u javnim ustanovama i preduzećima, a o zapošljavanju njihovih najbližih – od Bakirove hanume, do Majakićkinih i drugih sinova, Čovićevih zetova i kćerki teško je sve pobrojati i biti objektivan.

Velike koruptivne slučajeve – Čaušević, Delimustafić, kriminal i korupcija „tužibaba“ i sudaca, Dodikovih banaka u RS-u, „Soko“ i druge afere u interesnoj sferi Herceg Bosne, naporno je samo pominjati, a kamoli elaborirati.

Građani to sve znaju. Vi koji imate hrabrosti – pobunite se, ili će vam biti gore. To vam govorim u ime Bakira Izetbegovića, Milorada Dodika, Dragana Čovića i gospodina Ivanića, iako se oni možda s tim ne slažu.

Ovi su vam tipusi pred Novu godinu, ili čestitajući istu, govorili o ogromnim doprinosima njihovih klika „napretku“ društva, države, entiteta, a vi znate kako živite. Oni su za Novu godinu – po ugledu na Kleopatru – obećali politiku „hjeba i igara“. Igara je bilo za Novu godinu, a peMzije još ni do danas nisu podijeljene. O političkim sranjima, zbog kojih je veliki broj građana gladan, pomenuti feudokratski despoti nisu govorili, ili su zbog tih sranja optuživali vladajuće partnere, koje su sami odabrali.

Građani i narodi, ili plemena u BiH, pobunite se bez oružja, ako mislite da preživite vi i vaša pokoljenja. S ovim feudokratskim „katilima“ nema ni sadašnjosti ni budućnosti. Ukoliko odlučite da se pobunite ne vjerujte vjerskim zajednicaama, jer kad one uđu u politiku, više se ne bave vjerskim misijama, već zvjerskim politikama.

Vehid Jahić
Autor/ica 10.1.2017. u 10:19