Humanitarna akcija za dječiji dom Egipatsko selo u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 19.10.2020. u 14:24

Humanitarna akcija za dječiji dom Egipatsko selo u Mostaru

Foto: UG “Naša djeca – Our Kids u BiH”/Facebook

Humanitarna akcija, koja ima za cilj prikupljanje novca za pomoć djeci koja borave u dječijem domu Egipatsko selo u Mostaru, pokrenuta je na Facebook-u od strane Marka Govorčina, koji već godinama pomaže ovom domu, preko organizacije „Naša djeca – Our Kids u BiH“ koja ima sjedište u Londonu.

Marko je povodom svog 60. rođendana planirao napraviti veliku akciju i koncert u Salzburgu za 200 zvanica, a među ostalim, dolazak i pomoć je potvrdila i Doraja Eberle koja je pomogla BiH u akciji „Bauern helfen Bauern“. Međutim, zbog pandemije koronavirusa, koncert se nije mogao održati. Ali, ne želeći odustati od svoje prvobitne namjere, Marko je na Facebook-u pokrenuo akciju za prikupljanje novca kako bi mogao djeci i dječijem domu Egipatsko selo.

„Dosad se odazvalo i uplatilo preko 250 ljudi što je prevazišlo sva moja očekivanja“, kazao je Marko.

Akcija prikupljanja pomoći traje do kraja oktobra, pa molimo sve dobre ljude da se i oni priključe ovoj humanitarnoj akciji kako bi pomogli boljem radu dječijeg doma Egipatsko selo u Mostaru.

Linkovi za uplatu iz Bosne i Hercegovine i uplatu putem akcije na Facebook-u:

https://www.facebook.com/nasadjecabalkan/

https://www.facebook.com/donate/658560124769124/4033565743338740/

Organizacija „Naša djeca – Our Kids u BiH“ je humanitarna organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja dizajnira, pokreće i osniva dugoročne strateške projekte za poboljšanje života i buduće perspektive djece i mladih u Bosni i Hercegovini.

tačno.net
Autor/ica 19.10.2020. u 14:24