U Splitu za samo jedan dan skupljeno 1600. potpisa protiv spomenika Tuđmanu

tačno.net
Autor/ica 6.4.2013. u 15:23

U Splitu za samo jedan dan skupljeno 1600. potpisa protiv spomenika Tuđmanu

U PRVA 24 sata u Splitu je skupljeno 1.600 potpisa protiv podizanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

“Ni 10 tisuća potpisa neće biti problem, ako se potrudimo”

Dragan Markovina, organizator peticije i kandidat za gradonačelnika liste Drugo lice Splita, ugodno je iznenađen zanimanjem sugrađana.

“Mislim da ćemo za koji dan bez problema prikupiti pet tisuća potpisa. Ni 10 tisuća ne bi bio problem da se malo potrudimo”, kaže Markovina.

Drugo lice Splita za one koji drugačije misle

Peticiju organizaraju da pokažu kako u Splitu ima i onih koji drugačije misle. Gradsko vijeće Splita je, naime, jednoglasno podržalo postavljanje spomenika za koji će se iz gradske blagajne isplatiti oko 800 tisuća kuna.

Markovina smatra da se novac mogao puno bolje utrošiti, a problem s veličanjem Tuđmana vidi u njegovoj politici 200 bogatih obitelji, gospodarskom uništenju dalmatinskog bazena, pogodovanju stranačkim uhljebima poput Bruna Orešara, destrukciji Hajduka te mračnim događajima u Lori i otimačini stanova građanima krive nacionalnosti.

foto: Drugo lice Splita

“Karamarko nam kaže da se sramimo?! Pa to je kompliment!”

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jedva da je mogao suspregnuti gađenje inicijativom protiv Tuđmana. Drži to sramotnim atakom na prvog hrvatskog predsjednika i oca domovine.

Markovina, pak, drži da je HDZ, nakon nesmiljene pljačke proteklih 20 godina, zadnji koji se ima javljati. Karamarkova izjava baš ga je nasmijala.

“Ma što se oni imaju uopće javljati. Tu Karamarkovu izjavu mogu samo shvatiti kao kompliment. Pa evo im onda prijedloga. Neka dignu i spomenik Miroslavu Kutli kad već dižu Tuđmana. Jedno bez drugoga ne ide”, bio je Markovina sarkastičan.

Za divno čudo, zasad nema incidenata. “Bilo je nekih koji su dobacivali, ali sve je i ostalo na tome”, kaže Markovina.

Index.hr

tačno.net
Autor/ica 6.4.2013. u 15:23