Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama: Gdje je ovdje ljubav?

tačno.net
Autor/ica 19.9.2014. u 11:56

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama: Gdje je ovdje ljubav?

U ponedjeljak, 22.09.2014. godine, na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, održat će se FLASH MOB na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 20 sati.  Cilj flash moba je ukazati na društveni problem zlostavljanja u vezama i poslati pozitivnu poruku uz promociju umjetnosti i stvaralaštva. Flashmob je skupina ljudi koja se iznenada sastaje na dogovorenom mjestu, izvede neobični i naizgled besmisleni performans u kratkom vremenu, a zatim se raziđu.

Flash mob organizira Inicijativa „Gdje je ovdje ljubav” sastavljena od studentica koje žele upozoriti na problem nasilja u vezama mladih. Inicijativa „Gdje je ovdje ljubav“ želi informirati, educirati i osvijestiti mlade, prvenstveno srednjoškolce i srednjoškolke, o problemu psihičkog, verbalnog i emocionalnog nasilja u vezama kroz različite akcije.

Osim flash moba, Incijativa je organizirala u Zagrebu tribinu za mlade o nasilju pod nazivom „Ako me voliš napravit ćeš to“ na kojoj su gostovale predavačice iz Ženske sobe-Centra za seksualna prava i Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakultetakoje su govorile o vrstama i posljedicama nasilja u vezama mladih, te predstavile svoja iskustva u radu na ovoj temi.

Inicijativa„Gdje je ovdje ljubav nastala je u sklopu projekta „Mlade žene mijenjaju svijet“ u organizaciji CESI -Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, s ciljem osnaživanja  mladih žena za aktivno sudjelovanjeu društvu i promociju rodne ravnopravnosti. Projekt se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH i Grada Zagreba. Više o Inicijativi „Gdje je ovdje ljubav“ na: https://www.facebook.com/gdjejeovdjeljubav

tačno.net
Autor/ica 19.9.2014. u 11:56