Obilježen 27. juli 1941. Dan ustanka protiv fašizma u BiH

tačno.net
Autor/ica 28.7.2015. u 09:22

Obilježen 27. juli 1941. Dan ustanka protiv fašizma u BiH

Udruženje antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata Grada Tuzla jučer je upriličilo obilježavanje 27. jula, Dan ustanka protiv fašizma u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom, delegacija Grada Tuzla, položila je vijence na spomen obilježja na Slanoj Banji.

“Postojanje naše domovine temelji se na antifašizmu. Svake godine smo ovdje na isti datum, Dan ustanka protiv fašizma u Bosni i Hercegovini i odajemo poštovanje borcima, koji su na ovim prostorima vodili veliku borbu. Cilj okupljanja je da se obilježi dan ustanka naroda BiH i da se oda dužno poštovanje onima koji su dali svoje živote za oslobođenje naše zemlje. Mi u BiH moramo biti svjesni višestoljetne tekovine, jer kontinuitet BiH su potvrdili ZAVNOBIH i AVNOJ“- izjavio je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Članovi Udruženja antifašista iz Tuzle i BiH, polaganjem vijenaca ukazali su na značaj njegovanja antifašističkih tekovina, te poslali poruku da fašizam još nije pobijeđen i da se nikada ne smije nikome ponoviti.

Pozivamo, omladinu, borce antifašističkih ratova da ove datume ne zaboravimo radi budućnosti generacija i da se fašizam više nikada ne ponovi, stoji u poruci koju su jučer zajednički uputili iz Tuzle.

tačno.net
Autor/ica 28.7.2015. u 09:22