Moćne žene ljubavlju zbore

tačno.net
Autor/ica 24.1.2022. u 12:12

Moćne žene ljubavlju zbore

U okviru Dana ruske kulture u organizaciji Istorijskog arhiva Srem u Sremskoj Mitrovici, 25. januara premijerno će biti izveden performans „Moćne žene ljubavlju zbore“ na sceni pozorišta Dobrica Milutinović s početkom u 18h.D

Performans je nastao po istoimenoj knjizi Mirjane Marković (СИЛЬНЫЕ ЖЕНЩИНЫ ЛЮБОВЬЮ ВЕЩАЮТ- МОЋНЕ ЖЕНЕ ЉУБАВЉУ ЗБОРЕ) koji kao i knjiga govori o znamenitim ženama Rusije i Srbije, a izvodi se na ruskom i srpskom jeziku.

Vladarice, monahinje, slikarke, pesnikinje i muze ovekovečene su rečima najdubljih emocija i potrebe za ljubavlju svekolikog bistvovanja na zemlji. To je poema suštinskog pojma ljubavi, te pokretačke i opravdavajuće sile ne samo života pojedinaca, već i milenijumskog opstanka na našoj planeti, navodi književnica Marković.

Režija i dramatizacija Mirjana Marković, a pored igrača Kompanije Balet mladih Instituta za umetničku igru u performansu učestvuju Isidora Božić, Nikolija Marković, Margarita Vujović, Ekatarina Orlova, Olena Pantelić, Jasna Arbanas, Danijela Stojiljković Savić, Katarina Jovanović i Etno grupa Hram.

Kostim za predstavu potpisuje Igor Jagić, a video produkciju AsproArt – Walker Duja.

tačno.net
Autor/ica 24.1.2022. u 12:12