Vanredni sastanak EU ministara o korona virusa tek 6. marta

AJB
Autor/ica 29.2.2020. u 09:47

Vanredni sastanak EU ministara o korona virusa tek 6. marta

Foto: DPA

Ministri zdravstva Evropske unije održat će 6. marta vanredni sastanak o epidemiji korona virusa, izjavio je zvaničnik EU-a.

Ministri zdravstva EU-a održali su početkom februara vanredni sastanak o korona virusu, na kojem su odlučili koordinirati mjere protiv epidemije tog virusa, javio je Reuters, prenosi Fena.

Prema posljednjim podacima, novim korona virusom zaraženo je još 427 osoba u Kini, što je najmanji broj u posljednjih više od mjesec dana, a još 47 osoba je umrlo, saopćile su kineske zdravstvene vlasti.

Tako se broj umrlih od korona virusa povećao na 2.835, navodi Državna komisija za zdravlje.

Wuhan epicentar zaraze

Ukupan broj zaraženih tako je u kontinentalnoj Kini dosad dosegnuo 79.251.

Kineska provincija Hubei, epicentar zaraze, izvijestila je o 45 novih smrtnih slučajeva, od čega je samo u glavnom gradu te provincije Wuhanu bilo 37 smrtnih slučajeva.

I najveći broj novozaraženih u petak u Kini je zabilježen u Hubeiju – ta pokrajina izvijestila je o 423 nova slučaja, od čega samo u Wuhanu 420.

Kad se izuzmu podaci iz te najteže pogođene pokrajine, na području cijele Kine zabilježena su samo četiri nova slučaja zaraze u petak, što je najniža brojka otkad su kineske zdravstvene vlasti počele prikupljati te podatke.

AJB

AJB
Autor/ica 29.2.2020. u 09:47