Predstavnički dom Kongresa pokrenuo istragu protiv Trampa

tačno.net
Autor/ica 5.3.2019. u 09:43

Predstavnički dom Kongresa pokrenuo istragu protiv Trampa

Foto: Getty Images

Odbor za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa pokrenuo je jučer obimnu istragu protiv predsednika SAD Donalda Trampa, Bele kuće, izbornog štaba i kompanija, poslavši zahteve za dokumentima 81 osobi povezanoj s Trampom i njegovim saradnicima, prenosi AP.

Predsedavajući tog odbora, demokrata Džerold Nadler rekao je danas da će istraga biti usmerena na moguću opstrukciju pravde, korupciju i zloupotrebu ovlašćenja.

Objavljujući početak istrage, Nadler je rekao da je Tramp “prethodnih nekoliko godina izbegavao odgovornost za svoje gotovo svakodnevne napade na osnovna pravna, etička i ustavna pravila i norme”. “Istraga tih pretnji vladavini prava obaveza je Kongresa i osnovna funkcija Odbora za pravna pitanja Predstavničkog doma”, naveo je Nadler.

Osobe od kojih se traže dokumenta obuhvataju sve aspekte Trampovog života, a među njima su i ljudi povezani s mešanjem Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine, uključujući učesnike kontroverznog sastanka s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom, povezanom sa Kremljom, u Tramp kuli juna 2016. godine.

Na listi su i dva Trampova sina, Donald Tramp Junior i Erik Tramp, kao i mnogi sadašnji i bivši bliski savetnici predsednika SAD.

RSE

tačno.net
Autor/ica 5.3.2019. u 09:43