Nasilnik koji je ubio trojicu policajaca u Francuskoj pronađen mrtav

RSE
Autor/ica 23.12.2020. u 09:47

Nasilnik koji je ubio trojicu policajaca u Francuskoj pronađen mrtav

Fotoarhiv RSE

Naoružani muškarac koji je ubio trojicu policajaca koji su odgovorili na poziv o nasilju u porodici u izolovanom selu u centralnoj Francuskoj, pronađen je mrtav, prenosi BBC.

Osumnjičeni (48) je od ranije poznat vlastima po pitanu spornog starateljstva nad decom, rekli su zvaničnici.

Tokom incidenta koji se dogodio u zabačenom selu u blizini Saint-Just-a, žena je u ranim jutarnjim satima u sredu pobegla na krov kuće. Naoružani čovek je prvo ubio jednog, a zatim ranio drugog policajca. Potom je zapalio kuću i ubio još dvojicu policajaca koji su stigli na mesto događaja. Žena je spašena.

Elitne policijske jedinice i vatrogasci ostaju na mestu događaja, a gradonačelnik Saint-Just-a Francois Chautard rekao je za Le Figaro da je kuća izgorela i da su policajci pokušavali da utvrde da li je osumnjičeni još uvek unutra ili je pobegao.

Ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin kasnije je potvrdio da je osumnjičeni pronađen mrtav. Detalji još nisu saopšteni.

Darmanin, koji putuje na mesto događaja, saopštio je da je prvi stradali policajac Brig Arno Mavel (21), a dvojica koji su takođe stradali su poručnik Cyrille Morel (45) i ađutant Remi Dupuis (37).

Darmanin je izrazio duboku žalost zbog smrti policajaca i izrazio saučešće porodici, prijateljima i kolegama iz Žandarmerije. Naveo je da su ove žrtve još jednom pokazale rizike kojima su policajci izloženi u svakodnevnim dužnostima.

Premijer Francuske Jean Castek napisao je u tvitu da je tragedija dirnula celu zemlju, dodao da deli tugu sa porodicama policajaca i uputio je nepokolebljivu podršku:

RSE
Autor/ica 23.12.2020. u 09:47