Na tržnici u Nigeriji 12-godišnjakinja izvela teroristički napad

tačno.net
Autor/ica 24.6.2015. u 09:27

Na tržnici u Nigeriji 12-godišnjakinja izvela teroristički napad

Ušla je na tržnicu i uputila se prema dijelu na kojemu se prodaju žitarice. Aktivirala je eksploziv dok su oko nje bili trgovci i kupci

Deset osoba je poginulo a trideset je ranjeno kada je na tržnici na sjeveroistoku Nigerije dvanaestogodišnja djevojčica aktivirala eksploziv na sebi, rekli su u srijedu svjedoci i pripadnik spasilačke službe.

Napad se dogodio u utorak u Gujbi, u državi Yobe, oko podneva po srednjoeuropskome vremenu.

“Ovaj bombaški napad izvela je djevojčica od dvanaestak godina”, rekao je za AFP Hussaini Aisami, čije je dijete među 30 ranjenih u napadu.

“Ušla je na tržnicu i uputila se prema dijelu na kojemu se prodaju žitarice. Aktivirala je eksploziv dok su oko nje bili trgovci i kupci”, dodao je.

“Deset osoba je poginulo u eksploziji. Trideset ranjenih smo prevezli u bolnicu”, dodao je. Broj žrtava je potvrdio pripadnik spasilačke ekipe.

Ovaj bombaški napad se događa dan nakon sličnog napada mlade bombašice na autobusnom kolodvoru u Majduguriju, najvećem gradu na sjeveroistoku Nigerije, u kojemu je poginulo barem 20 i ranjeno 50 ljudi.

Nitko nije preuzeo odgovornost za ova dva napada, ali je islamistička skupina Boko Haram, odgovorna za više od 15.000 mrtvih od 2009., nerijetko za metu uzimala autobusne kolodvore i tržnice i često vrbovala veoma mlade bombaše samoubojice.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 24.6.2015. u 09:27