Izazovi slovenske i vanjske politike EU u vrijeme krize

tačno.net
Autor/ica 10.2.2015. u 12:23

Izazovi slovenske i vanjske politike EU u vrijeme krize

Foto: Google

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES), u okviru ciklusa predavanja “Slovenija i EU”,  organizira predavanje Karla Erjaveca, potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Slovenije na temu: Izazovi slovenske i vanjske politike EU u vrijeme krize u ponedjeljak, 16. februara 2015., u 16.00 sati, u hotelu »Lev«, 13. sprat, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.

Karl Erjavec spada među najiskusnije političare u Sloveniji. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Ljubljani. Bio je ministar u tri vlade (ministar za vanjskih poslova, ministar za okoliš i prostor i ministar obrane), trenutno je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Slovenije. Već 10 godina je predsjednik Demokratične stranke umirovljenika Slovenije (DeSUS).

U svom predavanju će ministar Erjavec predstaviti stajališta do nekih ključnih pitanja  slovenske vanjske politike i pogled na izazove, koji su pred nama. Slovensko gospodarstvo je izvozno usmjereno i upravo zbog toga je vanjska politika posebno važna za slovensku državu.

Predavanje će biti na slovenskom jeziku, poslije predavanje slijedi razgovor, kojeg će voditi mr. sci. Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf.

Prenos uživo LIVESTREAM na linku: http://www.ifimes.org/en/livestream

 

 

 

 

tačno.net
Autor/ica 10.2.2015. u 12:23