Dijete među troje mrtvih u napadu nožem u Japanu

tačno.net
Autor/ica 28.5.2019. u 09:28

Dijete među troje mrtvih u napadu nožem u Japanu

Foto: Behrouz Mehri (AFP)

Jedna učenica i odrasli muškarac su ubijeni, a 15 djevojčica je povrijeđeno u napadu hladnim oružjem na autobuskom stajalištu u bizini Tokija, saopštile su japanske vlasti, a prenosi nacionalni medijski servis NHK.

Muškarac, koji je priveden na licu mjesta, kasnije je umro.

Djevojčice uzrasta od šest do dvanaest godina su učenice privatne katoličke škole u gradu Kavasaki, južno od Tokija. One su ulazile u svoj autobus u trenutku kada ih je napao osumnjičeni muškarac, navodi se u izvještaju.

Vozač školskog autobusa rekao je policiji da je vidio muškarca kako se približava stajalištu i počinje da ubada ljude noževima koje je držao u obje ruke.

Ubijena djevojčica imala je 12 godina, a usmrćeni muškarac 39. Još jedan muškarac je zadobio teške povrede, navodi NHK.

Osumnjičeni je priveden na licu mjesta nakon što je ubo sebe u vrat, a kasnije je preminuo, objavila je policija. Muškarac u pedesetim godinama, stanovnik Kavasakija, bio je bez svijesti u trenutku privođenja.

Motiv napada još nije poznat, ali za sada nema naznaka šire bezbjednosne prijetnje. U Japanu su se i ranije dešavali masovni napadi hladnim oružjem, a mete su ponekad bile osjetljive osobe.

Napad je izvršen tokom završnog dana četvorodnevne posjete američkog predsjednika Donalda Trumpa (Tramp) Japanu. Trump je tokom obilaska japanskog ratnog broda Kaga izrazio saučešće porodicama žrtava i rekao da je američki narod uz narod Japana.

RSE

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 28.5.2019. u 09:28