Bugarska: Dva migranata se udavila u Dunavu

tačno.net
Autor/ica 13.9.2016. u 09:29

Bugarska: Dva migranata se udavila u Dunavu

Foto: Reuters

Dva migranta su se udavila, a za četiri se traga posle brodoloma 8. septembra na bugarskoj strani Dunava, saopštila je Granična policija Bugarske.

Migranti koji stižu iz Turske, idu novom rutom preko Dunava koji je granica između Bugarske i Rumunije, da bi izbegli Srbiju čija granična kontrola je ojačala ovog leta, ocenjuje AFP.

“Četiri migranta koji kažu da su Iračani, uspela su da stignu na ostrvo Dobrinja u četvrtak pre ponoći nakon brodoloma jednog od dva čamca” kojima su se prevozili, izjavio je Dimitar Čorbadžijev, šef pogranične policije u mestu Ruse za televizije BNT i Nova.

U nedelju su tela jednog petogodišnjeg dečaka i jednog mladića nađena dvadesetak kilometara niz reku. Traganje za drugim žrtvama – dve devojke, dečakom i muškarcem – nastavlja se danas, dodao je on.

Uprkos zatvaranju stotinu kilometara granice s Turskom, Bugarska je ove godine registrovala dolazak više od 9.000 ilegalnih migranata, od čega 50 odsto Avganistanaca, 38 odsto Iračana i 12 odsto Sirijaca, kaže Agencija za izbeglice.

RSE

tačno.net
Autor/ica 13.9.2016. u 09:29