Britanski parlament prihvatio program nove vlade uključujući raspisivanje referenduma o istupanju iz EU

tačno.net
Autor/ica 5.6.2015. u 09:13

Britanski parlament prihvatio program nove vlade uključujući raspisivanje referenduma o istupanju iz EU

Britanski zastupnici u četvrtak su podržali program nove konzervativne vlade Davida Camerona uključujući raspisivanje referenduma o izlasku Velike Britanije iz Europske unije. Za program nove vlade glasalo je 326 zastupnika, a 279 je bilo protiv

Britanski zastupnici u četvrtak su podržali program nove konzervativne vlade Davida Camerona uključujući raspisivanje referenduma o izlasku Velike Britanije iz Europske unije.

Za program nove vlade glasalo je 326 zastupnika, a 279 je bilo protiv u četvrtak o čemu su raspravljali šest dana nakon što ga je prošli tjedan predstavila kraljica Elizabeta II.

Bio je to prvi ispit za novu vladu premijera Davida Camerona čija konzervativna stranka u ovom sazivu ima apsolutnu većinu u Zastupničkom domu nakon uvjerljive pobjede na parlamentarnim izborima 7. svibnja.

Prije glasanja ministar financija George Osborne predstavio je nove rezove u proračunu, posebice potpunu privatizaciju britanske pošte Royal Mail.

Britansko ministarstvo izračunalo je da će novi rezovi omogućiti uštede veće od 4 milijarde eura u proračunskoj godini od travnja 2015. do ožujka 2016.

Nove odredbe štednje odnose se na sva ministarstva.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 5.6.2015. u 09:13