Asad: Ne pregovaram sa teroristima i izdajnicima

tačno.net
Autor/ica 16.2.2016. u 11:54

Asad: Ne pregovaram sa teroristima i izdajnicima

Sirijski predsednik Bašar el Asad rekao je da ne može da pregovara sa grupom koju čine izdajnici i teroristi. On je te riječi iskoristio da bi opisao Visoki komitet za pregovore koji je formirala sirijska opozicija i koji ih predstavlja na razgovorima u Ženevi.

Prema njegovim rečima, ta grupa je formirana u prijestolnici Saudijske Arabije i okuplja predstavnike pojedinih organizacija koje Sirija i Rusija smatraju terorističkim.

“Nijedna država ne može da prihvati da održava dijalog sa teroristima i nikada neće prihvatati da razgovara sa teroristima. Delegaciju koja je formirana u Saudijskoj Arabiji čini gomila izdajnika i terorista“, rekao je Asad.

On je prethodno istakao da niko nije sposoban da u roku od jedne nedjelje osigura prekid vatre u Siriji, a dodao je i da mir podrazumeva spriječavanje napredovanja terorističkih grupa.

U sjedištu UN u Ženevi krajem januara su počeli prvi indirektni mirovni pregovori zaraćenih strana u Siriji kako bi se okončao petogodišnji rat tokom kojeg je ubijeno više od 260.000 ljudi i raseljeno oko 11 miliona osoba.

RSE

tačno.net
Autor/ica 16.2.2016. u 11:54